«ΒΑΡΕΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ»,
Ο ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΡΤΗΣ…

Πέμπτη, Οκτώβριος 12, 2017

 

 

«Κωλοτούμπα» της Ευρώπης
τον βάφτισε
η μεγάλη ισπανική εφημερίδα «El Pais»

 

 

Ξύπνα, και ας κλαίει το όνειρο…

Που θα πάει θα έρθει και η δύστροπη άσπρη μέρα.

 

Όλοι, οι από πάνω, δεν θέλουν να ξυπνήσουν…

Η εξουσία, περιζήτητο μονόπετρο διαμάντι αρχηγισμού.

Που έστω και λιγόχρονη, ΔΕΝ είναι όνειρο.

 

Όλοι, οι από κάτω, άυπνοι.

Απελπισμένοι, νυκτοβάτες.

Μισούν, το όνειρο, εκείνο ΤΟ ΑΤΙΜΟ που τους εξαπάτησε…

 

Ο εξουσιαστής ζει μέσα στο ψέμα.

Και με το ψέμα μακραίνει τη ζωή του. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ψέμα(!!!)

 

Αρχιψεύτης, και ο Καταλανός ψευτοαντάρτης.

Μέθυσε, το λαό με το ολόγλυκο όνειρο της ανεξαρτησίας.

 

Το σημερινό έντρομο «μπρος-πίσω» του μετά το τελεσίγραφο της Μαδρίτης, εξόργισε το λαό. Τον «ξεμέθυσε» απότομα. Βίαια.

 

Πλέον στην Ευρώπη μιλούν για «καταλανική kolotumba», παρομοιάζοντας τη στάση του καταλανού ηγέτη Κάρλες Πουτζδεμόν με αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015.

 

Όπως και να έχει, η ισπανική κυβέρνηση έδωσε προθεσμία πέντε ημερών, έως την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου δηλαδή, στον Κάρλες Πουτζδεμόν να διευκρινίσει αν κήρυξε την ανεξαρτησία της επαρχίας ή όχι.

 

Πρόκειται για τελεσίγραφο του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, με το οποίο απειλεί ότι θα αφαιρέσει το αυτοδιοίκητο της περιοχής, εάν δεν υπάρξει ξεκάθαρη αποκήρυξη της ανεξαρτησίας. 

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν απάντησε με ένα ειρωνικό σχόλιο στα σόσιαλ μίντια.

 

«Ζητάς διάλογο και απαντούν βάζοντας στο τραπέζι το 155. Καταλάβαμε», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αναφερόμενος στο άρθρο του Συντάγματος, που επιτρέπει στην ισπανική κυβέρνηση να αναστείλει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας.

 

Πάντως ο Καταλανός πρόεδρος αποφεύγει να απαντήσει με σαφήνεια για τις προθέσεις του και αυτό έχει στρέψει εναντίον του μέχρι και οπαδούς του. Εκτός από τις πιέσεις της Μαδρίτης και του διεθνούς παράγοντα ο Καταλανός ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει πια και την οργή και απογοήτευση όσων νιώθουν διαψευσμένοι από την στάση του.

 

Πηγές κοντά σε αυτόν πάντως επιμένουν ότι δεν εγκαταλείπει τον στόχο μιας ανεξάρτητης Καταλονίας. Απλά αναστέλλει τη διαδικασία, για να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες διάλογο και μια πρωτοβουλία διαμεσολάβησης. Με την ενέργεια αυτή, ισχυρίζονται, ο τοπικός πρωθυπουργός επιδεικνύει υπευθυνότητα και αποφεύγει περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης.

 

Θα μπορέσει κανείς να κατανοήσει καλύτερα τον ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν αν τύχει και βρεθεί σε κάποιον αγώνα της Barcelona FC. Αν και ο ίδιος είναι δηλωμένος οπαδός της τοπικής ομάδας της Χερόνα, της μεγαλύτερης πόλης της βόρειας Καταλονίας, τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια και για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο-σύμβολο της Βαρκελώνης.

 

Πολύ συχνά, μάλιστα, επισκέπτεται το γήπεδο Camp Nou, όπου δεκάδες χιλιάδες οπαδοί τον αποθεώνουν -μέχρι χθες τουλάχιστον- φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και το σύνθημα: «η Καταλονία δεν είναι Ισπανία».

 

Η σκηνή αυτή αποτυπώνει γλαφυρά πως ο μέχρι χθες άγνωστος στο ευρύ κοινό πολιτικός είχε καταγραφεί στη συνείδηση των Καταλανών ως ο φυσικός ηγέτης του κινήματος για την ανεξαρτησία, τουλάχιστον μέχρι το πρόσφατο πισωγύρισμά του.

 

Μετά το «ναι» δύο εκατομμυρίων Καταλανών υπέρ της απόσχισης στο ταραχώδες δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, ο Πουτζδεμόν δήλωσε πως αισθάνεται ήδη πρόεδρος μιας ελεύθερης χώρας.