ΙΣΧΥΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Πέμπτη, Νοέμβριος 9, 2017

 

 

Το Ίδρυμα «Νιάρχος» χρηματοδοτεί
τρία νοσοκομεία
και αεροπλάνα και ασθενοφόρα

 

 

Οι μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες στο πέρασμα των χρόνων στήριξαν και στηρίζουν την Πατρίδα μας.

 

Ο κατάλογος μεγάλος. Το Έργο τους, ανεκτίμητο.

Το παράδειγμά τους, φωτεινό.

Για όλους αυτούς που σήμερα αδρανούν. Για αυτούς που εθελοτυφλούν.

Ιδιαίτερα τώρα. Στους μαύρους οικονομικούς καιρούς που ζούμε.

 

Άξιος συνεχιστής των Εθνικών Ευεργετών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η βοήθειά του πολύπλευρη. Πολύτιμη.

 

Ο ακούραστος αρωγός του Πολιτισμού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσίασε ένα μεγάλο πρόγραμμα δωρεών στο ζωτικό χώρο της Υγείας.

 

«Στηρίζοντας την υγεία»: Πρόγραμμα ύψους 200εκατ., που προβλέπει ανεγέρσεις δυο νέων Νοσοκομείων, μιας νοσηλευτικής σχολής, με ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού,  δημιουργία πτητικού στόλου για αεροδιακομιδές και ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 143 ασθενοφόρα

 

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Ανδρέα Δρακόπουλο

 

Πρόκειται για την πιο σημαντική δωρεά στη χώρα μας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μετά από εκείνη που έγινε με το Κέντρο Πολιτισμού. Μια δωρεά, που όπως επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, υλοποιείται χάρη στον Σταύρο Νιάρχο. 

 

«Αν δεν υπήρχε ο θείος μου, Σταύρος Νιάρχος, δεν θα υπάρχει τίποτα από όλα αυτά σήμερα. Χάρη σε αυτόν μπορούμε να κάνουμε τις δράσεις μας και να σχεδιάζουμε τις ενέργειες μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακόπουλος.

 

Σύμφωνα με την αναλυτική παρουσίαση της δωρεάς, έχει  δρομολογηθεί η ανέγερση των δυο Νοσοκομείων και η ανακαίνιση της νοσηλευτικής σχολής στον «Ευαγγελισμό», τα οποία μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο κ. Δρακόπουλος θα φέρουν την αρχιτεκτονική σφραγίδα του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος είναι ο δημιουργός και του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

 

«Θα είναι έργα πρωτοποριακά, με άξονα τον ασθενή, τους συγγενείς αλλά και το περιβάλλον στο όποιο θα ενταχθούν» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος. Τα νοσοκομεία, στην Κομοτηνή και το Παιδιατρικό-Ογκολογικό στη Θεσσαλονίκη, θα είναι δυναμικότητας 250 κλινών.

 

Το δε κτήριο των νοσηλευτών στον «Ευαγγελισμό»» επιλέχθηκε όπως εξήγησε κ. Δρακόπουλος επιλέχθηκε να ανακαινιστεί για να σηματοδοτήσει την προσφορά των νοσηλευτών καθώς το νοσοκομείο πρωτολειτούργησε από το σώμα των αδελφών νοσοκόμων.

 

Κλείνοντας, ο κ. Δρακόπουλος τόνισε πως «με δουλειά και επιμονή και διαφάνεια όλα γίνονται. Είναι απόδειξη η δράση του Ιδρύματος. Ας μην υποτιμούμε τους εαυτούς μας, το λέω ως Έλληνας όχι ως διευθυντής ούτε ιδρύματος».

  

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων του Ιδρύματος με τίτλο «Διάλογοι»

 

Μέσα από τη σειρά εκδηλώσεων Διάλογοι, το ΙΣΝ σκοπεύει να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, ανθρώπους που με το έργο και τη δράση τους εμπνέουν και ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα της ζωής σε όλο τον κόσμο.

 

Οι Διάλογοι θα φωτίσουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνη και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια, ενώ θα διεξάγονται ζωντανά, σε χώρο προσβάσιμο από το κοινό, με προεγγραφή, αλλά θα είναι διαθέσιμοι και διαδικτυακά, live ή on demand, στο www.SNF.org.