ΞΕΧΑΣΤΕ
ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ…

Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2017

 

 

Αυστηρή ψήφος
με ΑΥΣΤΗΡΑ
μηνύματα προς αριστερά και δεξιά

 

Ο κόσμος ξέσπασε.

Η μαζική ΑΥΣΤΗΡΗ ψήφος του για την ανάδειξη ηγεσίας στο χαμένο (μεσαίο) χώρο…

 

Έστειλε, τρία μηνύματα.

 

Πρώτον, προς σημερινούς κυβερνώντες.

 

Τους προειδοποιεί ότι δεν αντέχει άλλο αριστερούς ψευτολεονταρισμούς. Και καταρρακτώδη ψέματα και για τη ζωή του. Και για την Πατρίδα του.

 

Δεύτερο, προς ΠΑΣΟΚ και λοιπούς συμπράττοντες.

 

Ότι δεν ανεχτεί νέο ξεκατίνιασμα.

Νέες ενδοσυγκρούσεις.

Φτηνές γκρίνιες.

Πολιτικάντικες μικρότητες.

 

Δεν θα συγχωρέσει πάλι τσακωμούς.

Ψήφισε, ενότητα. Αδιαπραγμάτευτη.

 

Και τρίτον, προς σημερινή ΝΔ.

 

Ότι αυταπατάται αν πιστεύει ότι θα κάνει περίπατο στις προσεχείς εκλογές.

 

Ισχυρό μήνυμα εμπλοκής στο πολιτικό γίγνεσθαι έστειλαν την Κυριακή περισσότεροι από 210.000 πολίτες, όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου επικεφαλής της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. 

 

Η μαζικότητα στην εκλογική διαδικασία ήταν μεγάλη ήδη από τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας και, σύντομα, φάνηκε ότι ο πήχης που είχε θέσει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, που υπήρξε και η ψυχή της διαδικασίας, θα μπορούσε να ξεπεραστεί. 

 

Στις 10:30 είχαν ψηφίσει ήδη 20.000 άτομα. Τα στατιστικά στοιχεία των εθνικών εκλογών λένε πως εκείνη την ώρα έχει προσέλθει στις κάλπες περίπου το 10% των ψηφοφόρων, κάτι που έκανε πολλούς να αισιοδοξούν πως ο τελικός αριθμός θα αγγίξει τις 200.000 ψηφοφόρους.

 

Περίπου στη μία το μεσημέρι έσπασε το «φράγμα» των 100.000 ψηφοφόρων και η συμμετοχή συνεχιζόταν με σταθερό ρυθμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε αρκετά σημεία κατά την διάρκεια της ημέρας η προσέλευση κατά μέσο όρο προσέγγιζε τα 1.500 άτομα κάθε 5 λεπτά.

 

Περισσότεροι από 2.000 Έλληνες του εξωτερικό ψήφισαν επίσης, με τις Βρυξέλλες να ζητούν παράταση καθώς υπήρχε ουρά. Νωρίτερα η Επιτροπή Αλιβιζάτου λόγω υψηλής συμμετοχής έδωσε παράταση κατά μία ώρα σε εκλογικά τμήματα που υπήρχαν ουρές ψηφοφόρων.

 

  • Φώφη Γεννηματά 42,76%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 25,38%
  • Γιώργος Καμίνης 13,45%
  • Σταύρος Θεοδωράκης 9,44%
  • Γιάννης Μανιάτης 4,22%
  • Γιάννης Ραγκούσης 2,39%
  • Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,63%
  • Απόστολος Πόντας 0,54%
  • Δημήτρης Τζιώτης 0,19%

 

Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει από τη ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / ΔΗΣΥ Φώφη Γενημματά και ο νυν ευρωβουλευτής, πρώην Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησαν στην κάλπη.