ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ
ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ…

Παρασκευή, Μάρτιος 9, 2018

 

Ηγετικό άρθρο του Αντώνη Σαμαρά
-Θέτει ΣΤΑ ΙΣΙΑ
θέμα Δημοκρατίας στην Ελλάδα

 

Το ηθικό του ανάστημα
ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ
-Η σκευωρία κατέρρευσε

 

 

ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ;

 

Δικό σου χρέος, να προβλέπεις αιφνιδιασμούς.

Να προλαβαίνεις, εθνικές ζημιές.

Να αποτρέπεις, κινδύνους. Που απειλούν την Πατρίδα μας.

 

Δικό σου χρέος, να προειδοποιείς εγκαίρως τους πολίτες.

Να ξέρουν, αν είναι το αύριο εχθρικό ή φιλικό.

 

Δικό σου χρέος, να πεις στα ίσια σε όλους τους Έλληνες…

Ότι είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΣ να αλλάξουν τη δύσμορφη εικόνα.

Που κυριαρχεί το απεριόριστο ψέμα.

Και παραμένει περιορισμένη η δική τους γνώση.

Λεηλατημένη, από το λαικισμό.

 

Ο χαρισματικός ηγέτης ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ στις δραματικές ώρες εθνικής ή οικονομικής κρίσης.

Ώρες, που δεν μπορεί να κρυφτεί.

 

Τότε, που πρέπει να βγει πρώτος και μπροστά.

Στην όποια μάχη υπεράσπισης της Πατρίδας του.

 

Το δικό του, ΗΓΕΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ έπραξε χθες ο Αντώνης Σαμαράς.

Που απευθύνθηκε στο έξω κόσμο.

Με το βαρυσήμαντο άρθρο του στους “Financial Times” με τα εκατομμύρια αναγνώστες.

 

Με τα όσα έγραψε ταρακούνησε συνειδήσεις.

Ακούμπησε το χέρι του στον ώμο πονεμένου συμπατριώτη –Ταπεινωμένου Έλληνα.

 

Με το διεθνές κύρος του έθεσε ΕΥΘΕΩΣ μείζον θέμα Δημοκρατίας από τις συνεχείς αριστερές επιθέσεις στους Ανεξάρτητους Θεσμούς, στο Σύνταγμα και στο Κράτος Δικαίου.

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:

Η υπόθεση Novartis είναι το έσχατο μαύρο κεφάλαιο στην ιστορία μίας ετοιμόρροπης κυβέρνησης τυχοδιωκτών.

Που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δημοκρατική τάξη για να εγκαθιδρύσει ένα λατινοαμερικανικού τύπου ανελεύθερο καθεστώς.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:

Ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν εξαπολύσει έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο κατά των αντιπάλων τους.

 

ΘΥΜΙΖΕΙ:

Ότι κατέλαβαν την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 με μία μοχθηρή εκστρατεία λάσπης κατά της κυβέρνησής του.

Που κυριάρχησε η συκοφαντία και η έξω από κάθε όριο εξαπάτηση του λαού με θηριώδη ψέματα.

 

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ:

Ότι θα πάει μέχρι τέλους τους άθλιους σκευωρούς.

Για να λήξει η αθλιότητα λάσπης χωρίς τέλος.

 

 

Όπως είναι γνωστό από τον Αντώνη Σαμαρά μηνύθηκαν οι πρωταίτιοι της σκευωρίας και κάθε άλλος που συνέπραξε…

Στην αισχρή σκηνοθεσία τριών ανωνύμων ψευδομαρτύρων για να ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ.

 

Όσοι τον ξέρουν από κοντά…

Η Υπόληψή του είναι το προσωπικό του Ευαγγέλιο.

Που ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ.

 

Ολόκληρο το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά:

 

«Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στα πρωτοσέλιδα. Καθώς η χώρα προετοιμάζεται να αποσυρθεί από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η οικονομία αναπτύσσεται ξανά και η νευρικότητα των διεθνών αγορών έχει υποχωρήσει, παρότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ακόμη αναιμικός και ο χαμηλότερος στην Ευρώπη.

 

Ωστόσο, στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχει μια διαφορετική, πολύ πιο σκοτεινή ιστορία.

Η κυβέρνηση υπό το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνασπισμό με το εθνικιστικό δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχουν εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, ύστερα από μία φαύλη εκστρατεία εις βάρος της κυβέρνησης που ηγούμην – ενός συνασπισμού της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας και των σοσιαλδημοκρατών του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησε το γεγονός ότι καταφέραμε να ανακάμψει η οικονομία και, ανάμεσα σε άλλες επιτυχίες, να θέσουμε υπό έλεγχο τις δαπάνες του κράτους.

 

Στην αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να υπερψηφίσει νομοσχέδια που στόχευαν να περιορίσουν την αιμορραγία του δημόσιου ταμείου.

 

Σύμφωνα με τον δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας επίσης , η Ελλάδα βελτίωσε επίσης την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη στην μάχη κατά της διαφθοράς, ενόσω η κυβέρνησή μου βρισκόταν στην εξουσία.

 

Θεσμοθετήσαμε αυστηρότερες ποινές για την δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων, αντιμετωπίζοντάς το ως κακούργημα ενώ προηγουμένως θεωρείτο πλημμέλημα.

 

Δυστυχώς, η επιτυχία αυτή είχε μοίρα ανάλογη αυτής που υπέστησαν τα περισσότερα από τα επιτεύγματά μας, αφ’ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία.

 

Είχαμε συγχωνεύσει όλες τις υπηρεσίες κατά της διαφθοράς σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε, αντικαθιστώντας τον με μία κεντρικά ελεγχόμενη γενική διεύθυνση.

 

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών του πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια. Η δημοτικότητά του είναι μισή σε σχέση με την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία, ενώ η Νέα Δημοκρατία , η μείζων αντιπολίτευση, προηγείται πολύ στις δημοσκοπήσεις.

 

Ο κ. Τσίπρας μέσα στην απελπισία του επέλεξε ως έσχατη λύση την εξάλειψη των αντιπάλων του.

 

Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση που αφορά την εταιρεία Novartis από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο υγείας σε μια ευκαιρία για πολιτική λασπολογία.

 

Εγώ και ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Πικραμμένος καθώς και οκτώ ακόμη εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες κατονομαζόμαστε στη δικογραφία του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κατηγορούμενοι για διαφθορά στον τομέα της δημόσιας υγείας.

 

Μας επέλεξαν με βάση ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί έτσι ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αθεμελίωτων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους. Προφανώς δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία.

 

Τον Φεβρουάριο, ο Νίκος Σαλάτας, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προειδοποίησε τη Βασιλική Θάνου, επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, να μην εκφοβίσει τους δικαστές στην υπόθεση Novartis.

 

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ομολόγησε με ειλικρίνεια στο κοινοβούλιο ότι έχει επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα που το χειρίζεται. Και ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, δημοσίευσε ένα άρθρο για την υπόθεσή μου που προκάλεσε τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο από το 1946 έως το 1949.

 

Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης των δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δημοκρατική κυριαρχία για να εγκαθιδρύσουν ένα λατινο-αμερικανικού τύπου ανελεύθερο καθεστώς στην Ελλάδα.

 

Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να κερδίσουν».