ΤΟ ΑΡΙΣΤΑ
ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ!

Τετάρτη, 4 Ιουλίου, 2018

 

Η όμορφη αριστούχος από τη Λαμία
έδωσε ΑΡΕΤΣΙΝΩΤΗ
απάντηση στην αριστερή ρετσινιά Μπαλτά

 

«Λιακάδα ψυχής», η είδηση.

Ένα πανέμορφο κορίτσι από τη Λαμία ανέδειξε –και αξιοποίησε- το ελληνικό αρχαίο κάλλος της γλώσσας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πάτησε, το ΑΠΙΑΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ του «20». Του 100%!!!

 

Χτύπησε, την αριστερή ΚΡΑΝΙΟΠΛΗΞΙΑ στο «δόξα πατρί».

Στο μίσος της κατά της αριστείας.

 

Ας το καταλάβουν.

Δεν είναι ρετσινιά, η αριστεία. Είναι κόπος και μόχθος. Βαθύ νόημα ζωής.

Πνευματική διάκριση. Προσωπική ευτυχία.

 

Το απόλυτο άριστα της Αρετίνας Στεφανή απαντά στον κάθε Μπαλτά, στην κάθε αριστερή αγκύλωση. Στο κάθε «Μπάρμπα Μυτούση»…

Σε όλους αυτούς που χρόνια έχουν κηρύξει πόλεμο στους αριστούχους γιατί ποτέ τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ να πλησιάσουν (από ανικανότητα ή τεμπελιά) στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΞΙΟΣΥΝΗΣ!

 

Κι όμως υπάρχει μία μαθήτρια στην Λαμία που έκανε το ακατόρθωτο στις Πανελλήνιες 2018 και συγκεκριμένα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Συγκεκριμένα, η Αρετίνα Στεφανή ήταν μία από τους υποψήφιους των Πανελληνίων 2018 που έμεινε έκπληκτη μόλις είδε την βαθμολογία της την περασμένη Παρασκευή.

 

Κι αυτό γιατί στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, η Αρετίνα είχε κατορθώσει να γράψει το απόλυτο άριστα με αποτέλεσμα ο πρώτος βαθμολογητής να της βάλει 100 στα 100.

Με την σειρά του ο δεύτερος βαθμολογητής δεν της έδωσε το 100αρι, καθώς την βαθμολόγησε με 98 λόγω μίας μικρής λεπτομέρειας, αλλά και πάλι η επιτυχία της είναι αδιαμφισβήτητη.

 

Οσο για το πως κατάφερε να έχει όλες τις απαντήσεις σωστές στα αρχαία, η ίδια ανέφερε πως «με τη βοήθεια του Θεού,με πίστη και πολλή- πολλή δουλειά από την Α΄ Λυκείου αλλά και με ψύχραιμη αντιμετώπιση της διαδικασίας των εξετάσεων μπορεί ένας μαθητής να αγγίξει το άριστα».

 

Μάλιστα η μαθήτρια ανέφερε πως η επιτυχία της δεν οφείλεται σε κάποιο κρυφό ταλέντο, αλλά στην «μάχη» που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, έτσι ώστε να αγγίζει την κορυφή.

 

«Οι εξετάσεις δεν είναι survivor, είναι μάχη που «κερδίζεται» μόνο όταν δοθεί, πιστεύω στη δύναμη της ομάδας, στην ψυχή και την αύρα των ανθρώπων που αργά αλλά μεθοδικά μας οδηγούσαν στην κορυφή», ανέφερε η ίδια.

 

Πάντως όνειρο της Αρετίνας δεν είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά με την αρχαία ελληνική γλώσσα, καθώς όπως ανέφερε η τελική της επιλογή θα είναι ανάμεσα στη Νομική και την Ψυχολογία.

 

Τέλος να σημειωθεί πως η Λαμιώτισσα δεν είναι η μόνη έκπληξη των φετινών Πανελληνίων 2018, καθώς από αυτές ξεχώρισαν ένας Κεφαλονίτης που έσπασε όλα τα κοντέρ και μπαίνει Ιατρική Αθηνών, μία Βολιώτισσα που έδωσε Πανελλήνιες μαζί με την μητέρα της, ένας αριστούχος που εξήγησε πως κατόρθωσε να βγάλει και 18.659 μόρια, καθώς και ο γιος του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου που έγραψε σε όλα πάνω από 19, εκτός της Εκθεσης.