ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΨΕ ΣΤΗ
“ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΠΝΙΓΜΩΝ”!..

Δευτέρα, Οκτώβριος 8, 2018

 

Παγκόσμια στροφή
πατριωτισμού
ξεσκεπάζει τη μάσκα
ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ του διεθνισμού

 

Ανάλυση του εθνικού λάθους
από τον πρώην πρωθυπουργό

 

Ένας, ο πατριωτισμός. Ο ανόθευτος.
Ένας, και ο ορισμός του.
Η αγάπη στην πατρίδα πάνω απ’ όλους και όλα.
Ποτέ, ΙΔΙΟΝ όφελος.
Ο ορισμός, δεν αρέσει σε όλους. Ποτέ δεν άρεσε…
Κατασηκoφαντήθηκε.
Κυρίως, από τα μονόστροφα ιδεολογήματα.
Το πολιτικό εμπόριο και το ιδιωτικό συμφέρον.

 

Η μανιώδης προπαγάνδα τον ΤΑΥΤΙΣΕ με τον διεστραμμένο εθνικισμό:
“Που δήθεν, το μόνο που θέλει, ο εθνικιστής είναι να φάει την κατσίκα του γείτονα”…

 

Γελοιότητα, αλλά πέρασε.
Έγινε διεθνές στίγμα. “Άλικο γράμμα”. Στάμπα, “έθνους εδαφοφάγου”…
Έτσι, ο ορισμός αντιστράφηκε. “Καθιερώθηκε”…

 

Όποιος βάζει μπροστά από την πατρίδα το κόμμα και την πάρτη του, αυτός είναι προοδευτικός.
Πολιτισμένος. Διεθνιστής. Σωστός, πατριώτης. Ο αληθινός, λάθος.

 

Αυτός ο εθνομηδενισμός δηλητηρίασε συνειδήσεις.
Κατάστρεψε πατρίδες. Φυλάκισε πολιτικούς.

 

Ο κακοποιημένος πατριωτισμός φαίνεται ότι είπε παγκοσμίως το “ΩΣ ΕΔΩ”!
Αισιόδοξη παγκόσμια στροφή στον ορίζοντα.

 

Ξεμπροστιάζει την τεράστια απάτη του ψευτο-εθνικισμού.
Σβήνει την ρετσινιά, όπου εθνικιστής και βάρβαρος…

 

Ο πρώην πρωθυπουργός στην Καβάλα κήρυξε αντεπίθεση

του πατριωτισμού. Του ανόθευτου.

 

Γιατί μόνον έτσι θα προστατευθούν Μακεδονία, Αιγαίο, Βόρεια Ήπειρος και Κύπρος.
Αυτή είναι οι εθνικοί μας δρόμοι. Ο δικός μας τρόπος.

 

Οι άλλοι που κρύβονται υπό τον μανδύα των μη εθνικιστών,

εκδίδουν εθνικά πωλητήρια…

Σαν την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟ.

Που πνίγηκε μαζί με το σόου τους στη διπλανή λίμνη (!!!)

 

Ο Αντώνης Σαμαράς χόρεψε με νταούλια, πίπιζες και βιολιά τα εμετικά “προσκυνημένα ναι”…

 

Των μη γερμανοτσολιάδων και ψευτοπαλικαράδων…
ΚΥΡΙΩΣ, των ψευταράδων.

 

Μοίρασε πόνο, κάθε παράγραφος της ομιλίας του:

 

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας! Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα. Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι… βόρειο-μακεδόνες, όχι άνω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»! 

 

Άλλωστε, είδατε τι έγινε τώρα: Με το που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και επικυρωθεί, όλοι τους αποκαλούν σκέτα «Μακεδόνες»!

 

Ο κ.Σαμαράς μάλιστα συνέδεσε ευθέως το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων με το ζήτημα των Σκοπίων.
«Το καλύτερο – για όλους, πια – είναι να συμβεί αυτό που είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσουν οι Πρέσπες και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ μας από την αρχή. Αφού παραμεριστεί, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Που ήταν πάντα αντίθετος με τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Και που τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξη μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων! Που ο ίδιος ψήφισε και για την οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε λίγους μήνες πριν. Τέτοιο κατάντημα»

 

Βγήκαμε από το μνημόνιο, και κάνουμε πια μόνοι μας, λέει, κουμάντο στα οικονομικά μας, αλλά τον Προϋπολογισμό μας πρέπει να τον εγκρίνουν οι δανειστές μας μέχρι κεραίας! 

 

Τόσο πολύ, μάλιστα, που τους υποβάλλουμε… δύο διαφορετικά «προσχέδια», Προσχέδια Προϋπολογισμού, για να έχουν να διαλέγουν, εκείνοι! Κι αυτό δεν συμβαίνει με καμία άλλη χώρα…. Ο Τσίπρας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα! Μόνο το πρώτο εξάμηνο…
–Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Ρέγκλινγκ του ESM, δηλαδή ο κύριος ευρωπαϊκός οργανισμός που δανείζει τη χώρα…

 

–Το έλεγε και ο Βίζερ, ο τότε Πρόεδρος του Euroworking Group. Αυτός μάλιστα, ανεβάζει το «λογαριασμό Τσίπρα» στα 200 δισεκατομμύρια!
–Το λέει και η Τράπεζα Ελλάδος, πιο συντηρητικά – κι ας τους ενοχλεί ο Στουρνάρας: ο Τσίπρας μας στοίχισε γύρω στα 86 δισεκατομμύρια…

 

Τελικά πόσα μας στοίχισε; 100 δισεκατομμύρια; 86 δισεκατομμύρια;  Ή μήπως 200 δισεκατομμύρια; Διαλέγετε και παίρνετε. Η μάλλον διαλέγετε και… πληρώνετε!  Γιατί αυτά που μας στοίχισε ο Τσίπρας, τα πληρώνει και θα τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός…Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κόστισε τόσο πολλά σε τόσο λίγο χρόνο» τόνισε χαρακτηριστικά. 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε μάλιστα και σε ορισμένα άγνωστα, όπως τα χαρακτήρισε, περιστατικά με  απαιτήσεις της τρόικας από την κυβέρνησή του. 

 

«Η Τρόϊκα ζήτησε κι από μας τότε, να αυξήσουμε την προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Το αρνηθήκαμε! Μειώσαμε αντίθετα την προκαταβολή φόρου και τις εισφορές! Μετά από λίγο έπαψαν να επιμένουν. Ήλθε ο ΣΎΡΙΖΑ και του επέβαλαν αυτά που εμείς είχαμε αρνηθεί…

 

Η Τρόϊκα ζήτησε κι από μας να δημιουργηθεί το περιβόητο «υπερταμείο». Το αρνηθήκαμε κατηγορηματικά ως προσβολή στην χώρας μας. Μετά από λίγο έπαψαν να επιμένουν. Ήλθε  ο ΣΥΡΙΖΑ και του το επέβαλαν. Και τώρα καταντήσαμε να έχουμε ένα οργανισμό ελληνικής  «πτωχευτικής περιουσίας» στα χέρια των δανειστών!

 

Κάτι που δεν ζήτησαν από καμία άλλη χώρα. Κάτι που το επέβαλαν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ…

Τέλος, η Τρόϊκα δεν διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει από μας υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια! Ούτε από μας το ζήτησε, ούτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, που μπήκε σε μνημόνιο. Το ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο! 

 

Και ο Τσίπρας το υπέγραψε» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. 

 

Ο κ.Σαμαράς έστειλε μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει…

 

«Δεν περισσεύει κανείς.  Αλλά και δεν χωράνε γκρίνιες, διαγκωνισμοί και επιπόλαιες κουβέντες. Η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι η χώρα μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της: 

 

Και για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις και για την εσωτερική ασφάλεια και για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Η ΝΔ είναι ακόμα η εγγύηση συνεργασίας με όσους πιστεύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το έχουμε ήδη κάνει πράξη στα δύσκολα».

 

Εμμέσως πλην σαφώς μάλιστα τάχθηκε κατά του σεναρίου περί  «μεγάλου» συνασπισμού. «Αλλά με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ! Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς που δεν είπαν μια «συγγνώμη» για τους 100 νεκρούς στο Μάτι. Και τους κατηγόρησαν κι από πάνω…

 

Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους κατασκεύασαν το μακάβριο επιχείρημα: « Μην ανησυχείτε, το Ασφαλιστικό θα λυθεί επειδή… πεθαίνουν οι Έλληνες συνταξιούχοι!» 

 

Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους, όχι μόνο δεν έκαναν απολύτως τίποτε απ’ όσα υποσχέθηκαν, αλλά σήμερα διαλύουν ακόμα και τη ΔΕΗ – και το παίζουν ταυτόχρονα «υπερασπιστές» του δημοσίου συμφέροντος… 

 

Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους έφτιαξαν μέχρι και «μνημείο» για τα «ανύπαρκτα θύματα» της ΕΡΤ. Και τώρα παραιτούνται και σφάζονται μεταξύ τους στα υψηλότερα κλιμάκια τους, για το κατάντημά της.

 

Με όσους ανοίγουν τα σύνορα και φτιάχνουν τα hot spot των κολασμένων,με όσους ανοίγουν τις φυλακές και βγάζουν χιλιάδες κακούργους έξω,με όσους υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας ή ξεπουλάνε τα εθνικά συμφέροντα για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. 

   
Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι ο  πατριωτισμός γίνεται ξανά επίκαιρος – παντού, όχι ως  μισαλλόδοξος εθνικισμός, όπως είπε, αλλά ως αγάπη για την πατρίδα. «Τώρα που ο Πατριωτισμός ξαναγίνεται επίκαιρος παντού στον κόσμο, είναι ευκαιρία για μας, να βρούμε και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας…

 

Ενωμένοι! Με την επίγνωση ότι αυτή η ευρύτατη παράταξη των Ελλήνων που αγαπούν Ελευθερία. Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια, αυτή η παράταξη, θα γυρίσει την καινούργια σελίδα μιας χώρας, που βαριά έχει τραυματιστεί από το Λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και τα ψέματα» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.