ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ! . .

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2011

 

Ξαφνικά, «Μπιν Λάντεν οι New York Times»

Την ώρα, που το « νεοβάπτιστο δικαστήριο ποινών»

των Βρυξελλών ΕΠΙΤΙΘΕTΑΙ με νέα ομοβροντία

 μέτρων τιμωρίας – εκδίκησης στην Ελλάδα,

 που την σπρώχνουν ολοταχώς στο χάος κοινωνικού πολέμου…

Την ώρα, που ανυπεράσπιστοι οι Έλληνες πολίτες ζουν μια ανεξέλεγκτη οικονομική τραγωδία που δεν είχαν δει στους χειρότερους εφιάλτες τους…

Την ίδια ώρα, οι «φίλοι» και οι «σύμμαχοι» Αμερικανοί ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ  – ξεπερνώντας και τους Γερμανούς – για να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Να την ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.

Μαίνεται η κινδυνολογία.

Από την μία, τα «σκυλιά» της Wall Street (οίκοι πορνείας) χωρίς διάλειμα την χιλιοξεσκίζουν.

Απ’ την άλλη, οι βαρύγδουποι μπουρδο – αναλυτάδες

που συνεχώς προφητεύουν το τέλος της χώρας…

Από χθες, στο σκληρό ροκ της ξεδιάντροπης ακραίας τρομοκρατίας μπήκε και το «βαρύ όπλο» – το μεγαλύτερο αμερικονικό μεγάφωνο. Η New York Times.

Χωρίς τσίπα (αλλά με ολοφάνερες προθέσεις) σε εύθραυστες στιγμές για την Ελλάδα, προαναγγέλει επιστροφή στη δραχμή – πραξικόπημα και κατάληψη της εξουσίας από το στρατό.

Θαυμάστε – ανατριχιάστε με την δήθεν έγκυρη αμερικανική εφημερίδα σε ρόλο «Μπν Λάντεν» !!!

Γράφει :

«Ένα Σάββατο βράδυ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά από εβδομάδες φημών, θα ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Την εξουσία τότε, θα αναλάβει ο στρατός…»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτήσει μία σειρά δυσάρεστων γεγονότων για την Ελλάδα, όπως η κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “δεν θα είναι μία συνηθισμένη Δευτέρα αυτή που θα ακολουθήσει”.

“Οργισμένοι πολίτες θα στριμώχνονται σε ουρές στις τράπεζες, για να αποσύρουν τις καταθέσεις από τους ‘παγωμένους’ λογαριασμούς τους. Η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ και οι τιμές, σε όσα καταστήματα ανοίξουν, θα εκτιναχθούν σε επίπεδα ρεκόρ”.

“Σύντομα, η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα διακοπεί, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση”.

“Και καθώς η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός“, συμπληρώνει.

Εν συνεχεία, ο αρθρογράφος σημειώνει, ότι αυτή η τρομακτική αλληλουχία καταστάσεων μπορεί να μην συμβεί ποτέ, ο κίνδυνος όμως τόσο για την Ελλάδα, όσο και για οποιαδήποτε άλλη αδύναμη οικονομία της Ευρώπης, να αποχωρήσει από την Ένωση δεν πρέπει να αποκλείεται.

Και ήταν αυτός ακριβώς οκίνδυνος, που οδήγησε τους 26 εκ των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, να συμφωνήσουν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων, για την παρακολούθηση της δημοσιονομικής πορείας των χωρών.

Επισήμως, οι “φύλακες” του κοινού νομίσματος αρνούνται να αναφερθούν “φωναχτά” στην πιθανότητα εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη, ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας πως “δεν είναι συνετό, να δημιουργούνται υποθετικά σενάρια και σχέδια, απίθανο να συμβούν στην πραγματικότητα”.

“Την ίδια στιγμή όμως, οικονομικοί αναλυτές αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενοεξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”, προσθέτει ο αρθρογράφος.

Στο δημοσίευμα, γίνεται ακόμη αναφορά στην απόσυρση δισεκατομμυρίων ευρώ καταθέσεων από τις τράπεζες, με μόνο τοδιάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου να “σηκώνουν” 14 δισ. ευρώ, με αποκορύφωμα τις ημέρες που μεσολάβησαν από την προαναγγελία του δημοψηφίσματος έως την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

“Ελπίζω να μην συμβεί, αλλά ας είμαστε προετοιμασμένοι”

Μία από τις πιο αναλυτικές μελέτες επί του θέματος, έχει εκπονηθεί από τον Οικονομολόγο και καθηγητή σε Πανεπιστήμιο της Λιλ. Έρικ Ντορ.

Στο σύγγραμμά του με τίτλο “Αποχωρώντας από την Ευρωζώνη: Ο οδηγός ενός χρήστη” ο οικονομολόγος σημειώνει το αυτονόητο, πως η ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, συνεπάγεται το αυτόματο “πάγωμα” των τραπεζικών καταθέσεων.

Προκειμένου να εμποδίσουν τους πανικόβλητους Έλληνες από την εκταμίευση των χρημάτων τους και τη μεταφορά τους σε τράπεζες του εξωτερικού, οι μεταφορές θα έχουν σταματήσει και καθώς με τη νέα ισοτιμία, το νόμισμαθα χάσει την αξία του, οι καταθέσεις θα παραμένουν “παγωμένες”.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τα υποτιμημένα ευρώ, έως ότου τυπωθεί τοεθνικό νόμισμα της χώρας, με την Ελλάδα να μετατρέπεται στην ουσία σε έναν “οικονομικό ζητιάνο”.

Για τους τουρίστες, η Ελλάδα θα είναι παράδεισος ευκαιριών, όμως για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ακόμα και τα ταξίδια εσωτερικού θα είναι “όνειρο”.

“Ελπίζω να μην συμβεί. Όμως, καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι”, καταλήγει ο κ. Ντορ.