«ΟΥΑΙ, ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ» . .

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2012

Θυμώνεις, με το διεθνή διασυρμό χωρίς τέλος…

Την ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ διαπόμπευση

Που κάθε μέρα παίρνει διαστάσεις «καννιβαλισμού»..

Θυμώνεις, με τα ξένα πρωτοσέλιδα μίσους.

Που δεν τα ενοχλεί ο γερμανός «γύπας», όταν απιτεί και τα «ψίχουλα» της χώρας, αλλά η ελληνική αδυναμία…

Να ικανοποιήσει το «φέρτα όλα» του φαταούλα δανειστή που έχει σφηνωθεί στο σβέρκο της.

Θυμώνεις, με το πολιτικό μας τίποτα.

Το βροντώδες κενό.

Τη λευκή πετσέτα ντροπής που έχει πετάξει…

Εξοργίζει το «τσούρμο» παράδοσης άνευ όρων.

Αλλίμονο στους ηττημένους. Καημένη πατρίδα.

Τα διεθνή ΜΜΕ εμπορεύονται και σήμερα με φανατισμό τη ρήση :

«δρυός πεσούσης πάσα γη ξυλεύεται».

Στην «πασαρέλα» τους, έστησαν πρωτοσέλιδα- κρεματόρια στα περίπτερα…

 Στην έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς υπουργών Οικονομικών για το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της αναφέρεται αναλυτής του βρετανικού δικτύου BBC  (πηγή : news247.gr)

Η Ε.Ε. και η Κομισιόν ιδιαιτέρως θα προσπαθούν να επιτηρούν στενότερα την Ελλάδα, στέλνοντας αξιωματούχους για να βοηθούν στην επιτάχυνση της προόδου στις μεταρρυθμίσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις και φορολογία, δεσμεύσεις στις οποίες η χώρα δεν έχει ανταποκριθεί”, επισημαίνει.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα συμφώνησαν στα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, γράφει το Spiegel σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

Οι απαιτήσεις των υπουργών Οικονομικών δημιουργούν περαιτέρω αβεβαιότητα για την πολυαναμενόμενη διάσωση της Ελλάδας, γράφει η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην ψηφοφορία στη Βουλή την Κυριακή, καθώς η Ευρωζώνη απαιτεί την έγκριση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Guardian τονίζει πως το Eurogroup ανέβαλε για μία εβδομάδα την απόφασή του για την Ελλάδα, τη στιγμή που ο χρόνος κυλά αντίστροφα προς μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η Ευρωζώνη απέρριψε την συμφωνία για τα νέα μέτρα και έστειλε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πίσω στην Αθήνα με ένα νέο πακέτο απαιτήσεων και έχοντας θέσει ασφυκτικές προθεσμίες, υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών “κράτησαν” το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που θέτει τους βουλευτές στην Ελλάδα υπό την πίεση της κυβέρνησης να εγκρίνουν τα νέα μέτρα λιτότητας ή να βγει η χώρα από το ευρώ, επισημαίνει το Bloomberg.

Το Associated Press μεταδίδει πως λίγες ώρες αφότου η Ελλάδα είχε υποκύψει στις πιέσεις για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας και δαπάνες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έκριναν ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν είναι αρκετές και απαιτούν να κλείσουν ως την επόμενη εβδομάδα μέτρα για την εξασφάλιση 325 εκατ. ευρώ.

“Οι πολιτικοί συμφώνησαν για νέα μέτρα – Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή”, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro