ΕΥΡΩΠΗ, ΞΥΠΝΑ!..

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2013

 

 

μπαροζο
Ανάμεσα στα «τιμολόγια τρομοκρατίας»
των ευρωδανειστών
υπάρχουν άνθρωποι –όχι, ζώα…

 

 

Η Δημοκρατική Ευρώπη –όση έχει απομείνει όρθια από το γερμανικό ποδοπάτημα- θα στραπατσαριστεί σαν τσιγαρόχαρτο. Θα καταρρεύσει με κλειστά μάτια…

 

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, να ανέχεται το νέο «φασισμό χρήματος» ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ έγκλημα ο φόνος. Που διαπράττει ο δανειστής(!!!)

 

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, να υποκύπτει στην απάνθρωπη βαρβαρότητα του «ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ» από άοπλες-εξοντωμένες κοινωνίες…

 

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, να επιτρέπει ανεμπόδιστα τα γερμανικά «ταχυπιεστήρια»

να τυπώνουν συνεχώς στρατιωτικά προαπαιτούμενα. Ανελέητα, εντάλματα πληρωμών…

 

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, να παραμένει θεόστραβη και ΝΑ ΜΗΝ βλέπει ότι ανάμεσα στα «τιμολόγια τρομοκρατίας» των δανειστών υπάρχουν άνθρωποι –όχι, ζώα…

 

Ας το εννοήσουν.

 

Η Ευρώπη θα ηττηθεί. Πριν, την Ελλάδα.

Θα πέσει πρώτη(!!!)

Αν αγνοήσει, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  που θα της τεθεί και δρομολογεί “αναίμακτες” εξελίξεις.

Αν, ούτε και τώρα, δεν δει ως ΑΡΧΗ ΕΞΟΔΟΥ από τα μνημόνια το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Το νεογέννητο χρήμα –όπως έχω γράψει- με «ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ» ολόκληρης κοινωνίας(!!!)

 

Ο πρωθυπουργός συναντιέται σήμερα με τους 3 κομισάριους

–το ακριβοπληρωμένο υπαλληλικό κονκλάβιο- της αχανούς ευρωπαϊκής ασυνεννοησίας…

 

Ώρα, να βροντήξει στα τραπέζια συζητήσεων τον (για πρώτη φορά) ΙΣΧΥΡΟ ελληνικό άσσο.

Το δυνατό πλεονέκτημα. Που πριν δεν είχαμε.

 

Να απαιτήσει, από θέση ισότιμου συνομιλητή νέα ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ σχέση Ευρώπης-Ελλάδας.

 

Και να τους θυμίσει. Τη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ της Ιστορίας…

Ότι όλοι οι ισχυροί –σε όλες τις εποχές- γκρεμοτσακίστηκαν όταν μούντζωσαν τους λαούς τους. Όταν τους πέταξαν στα σκουπίδιά τους!..

 

Ας προσέξουν, οι ψηλολέλεκες –«τηλεφωνικοί θάλαμοι»- του Βερολίνου

ότι είναι πολύ κοντά σε μία μη αναστρέψιμη ρήξη με τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

 

Θα προσέξουν; Προλαβαίνουν, δεν προλαβαίνουν…

 

Πολιτική στήριξη από τις Βρυξέλλες αναζητά ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην έδρα της ΕΕ και θα έχει συναντήσεις με τους κ.κ. Μπαρόζο, Ρομπάι, Σουλτς.

 

Από το Μαξίμου λένε ότι το μόνο θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων του πρωθυπουργού είναι η προετοιμασία για την προεδρία της ΕΕ που θα έχει η χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2014. Από το υπουργείο Οικονομικών συμπληρώνουν ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ζήτημα που άπτεται της Τρόικας και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους παράγοντες των Βρυξελλών.

 

Ωστόσο και μόνο οι θετικές δηλώσεις για την πορεία της χώρας συνιστούν στήριξη στην κυβέρνηση ενώ είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα μεταφέρει στους συνομιλητές του την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε στη χθεσινή του ομιλία στην εκδήλωση της International Herald Tribune, θεωρεί ότι «οι προσεχείς μήνες είναι πολιτικά κρίσιμοι καθώς χρειάζεται χρόνος για να διαχυθεί στην κοινωνία η αίσθηση των επιτευγμάτων της κυβέρνησης». Αυτό το χρόνο ζητά ο πρωθυπουργός και από τον άξονα Βερολίνου-Βρυξελλών έστω και με την αποφυγή δηλώσεων των αξιωματούχων που θολώνουν το όραμά του.

 

Σε κάθε περίπτωση δε θέλει να ανοίξει συζήτηση περί λήψης νέων μέτρων είτε ως συνέπεια του ελέγχου της Τρόικας που είναι σε εξέλιξη είτε σε συνάρτηση με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το διάστημα 2014-2016 και την συνολική διευθέτηση του χρέους.

 

Η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας είναι σε οριακό σημείο καθώς ήδη μία σειρά κλάδοι του δημοσίου τομέα με πρώτους τους εκπαιδευτικούς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Το Μαξίμου θεωρεί ότι χρειάζεται χρόνος και προσεκτικοί χειρισμοί ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία το κυβερνητικό αφήγημα ότι επίκειται η έξοδος από την κρίση ότι διαφαίνεται η απαρχή της ανάκαμψης και ότι με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα λάβει τέλος και η επιτήρηση των δανειστών.

 

Ο κ. Σαμαράς ήδη επισείει και στο εξωτερικό τον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής και ενίσχυσης των δυνάμεων που εκφράζουν ακραίες και λαϊκιστικές θέσεις και επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν την κοινωνική δυσαρέσκεια. και δεν κρύβει την ανησυχία του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

 

Παράλληλα προβάλλει ότι η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μία ευρύτερη ασταθή περιοχή  και ότι θα πρέπει να βοηθηθεί ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα εντός και εκτός χώρας.

 

Σημαντικό θεωρεί η κυβέρνηση ότι επανακάμπτει το ρωσικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στην Τραινοσέ και πιθανόν και στην επανάληψη του διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ.