ΕΧΑΣΕ,
– ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!..

Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2020

 

Μετά τις συνεχείς ήττες 
ο Ερντογάν σε υψωμένα τείχη
με πρόσχημα τον “φονικό ιό” 
αποσύρει τους κατατρεγμένους 
μετανάστες 
από εκεί που έσπασε 
κατ’ επανάληψη τα μούτρα του. 

 

Οι πολυήμερες επιθέσεις του Ερντογάν στα Ελληνικά σύνορα 
με θλιβερά πιόνια τους μετανάστες φαίνεται ότι τερματίζονται.
Κοινώς, το βάζει στα πόδια… 

 

Μετά τις συνεχείς ήττες του. 
Που τον γελοιοποίησαν σε όλο τον κόσμο.
Και στα μάτια των άστεγων ή αλλιώς της ανθρώπινης εξαθλίωσης…
Άρπαξε την ευκαιρία του κοροναϊού και διέταξε ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!.. 

 

Η προπαγάνδα του, την άρον-άρον υποχώρηση,
την πουλάει σαν κίνηση ανθρωπιάς. Εκεί που δεν υπάρχει…
Ή, σαν αντίμετρο, της εξάπλωσης του “φονικού ιού”.
Εκεί, που προκλητικά καθυστερούσε ο σουλτανάκος…
μήπως και δει να πέφτουν τα συρματοπλέγματα των ευρωπαϊκών συνόρων.

 

Από τα χαράματα στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχουν φτάσει περισσότερα από 20 λεωφορεία, με σκοπό την επιβίβαση μεταναστών και την μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη.

 

Τον συντονισμό της επιχείρησης έχουν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές και εκτιμάται ότι πιθανόν να συνδέεται με τις εξελίξεις που υπάρχουν και τα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αφού λόγω του συνωστισμού χιλιάδων μεταναστών εντός ενός πολύ μικρού χώρου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εμφάνισης αλλά και επέκτασης της νόσου.

 

Προς αυτή την εξήγηση συντείνει και το γεγονός ότι οι μετανάστες, αφού καταγραφούν, τοποθετούνται στα λεωφορεία με την ύπαρξη μίας κοινής σειράς καθισμάτων ανάμεσά τους, προφανώς για μην έρχεται σε άμεση επαφή ο ένας από τον άλλον.

 

Οι μετανάστες που αποχωρούν είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, ενώ όπως εκτιμάται η επιχείρηση μεταφοράς τους αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες ή ημέρες δεδομένου και του μεγάλου αριθμού τους που είχε συγκεντρωθεί στον μεθοριακό σταθμό του Παζάρκουλε, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου, ήδη από χθες το βράδυ παρατηρήθηκε μειωμένη συγκέντρωση μεταναστών στα συρματοπλέγματα που χωρίζουν την ελληνική με την τουρκική πλευρά των συνόρων στην περιοχή των Καστανιών, ενώ περιορισμένης έκτασης, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ήταν και τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

 

Ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι σήμερα το πρωί απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις είχαν αντιπαραταχθεί μερικές μόλις δεκάδες παράνομων μεταναστών, με ελάχιστους από αυτούς πλέον να δοκιμάζουν να πετάξουν πέτρες ή κάποιο αντικείμενο προς την ελληνική πλευρά.

 

Παρ’ όλα αυτά πάντως οι ελληνικές αστυνομικές αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις, όπως και οι άνδρες της Frontex εξακολουθούν και παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, αναμένοντας να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην τουρκική πλευρά των συνόρων και εάν όντως οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να απομακρύνουν το σύνολο των παράνομων μεταναστών από την περιοχή, μεταφέροντας τους στην Κωνσταντινούπολη.