ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΝΕΚΡΩΝ…

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2011

 

Οι αρχάγγελοι της κάθαρσης

που κουκουλώνουν είναι εδώ;

Βλέπουν τη βία που πυροδοτούν;

 

Το σάπιο ποδόσφαιρο του υποκόσμου (στημένων, δωροδοκιών, εκβιασμών) ζει και ηγεμονεύει. Και απειλεί!

Η περίφημη κάθαρση, που όλοι μιλούν, για 2η φορά ακυρώνεται (εξεγείροντας το δημόσιο αίσθημα) από την περιβόητη επιτροπή των εφέσεων του Πιλάβιου (!!!) με την απόφασή της να στείλει στην κατώτερη κατηγορία τον Ηρακλή και να κρατήσει στη Σουπερλίγκα-κλίκα την ομάδα του Μποροβήλου…

Ο συνεχής εμπαιγμός για καθαρό ποδόσφαιρο που κανένας δεν βλέπει. Εξαγριώνει τον κόσμο. Χιλιοοπλίζει βία. Ανεξέλεγκτη βία!

Άρχισαν τα όργανα. Με το καλημέρα του ξεφωνημένου (πετσοκομμένου) πρωταθλήματος μπήκαμε στην ανατριχιαστική αντίστροφη μέτρηση και νεκρών.

Ραντεβού θανάτου. Το όνειδος. Ο ένας να σκοτώνει τον άλλο για πλάκα.

Διαβάστε την είδηση τρόμου. Οι υπεύθυνοι είναι εδώ; Ανατριχιάζουν;

 

Ένας νεαρός νεκρός και ένας σε κρίσιμη κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της σύρραξης μεταξύ οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων του ΟΦΗ και του Ηροδότου, κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού που έδωσαν, για «να λύσουν τις διαφορές τους στο… ποδόσφαιρο».
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, το χώμα βάφτηκε για ακόμη μία φορά κόκκινο και ένας νέος 21 ετών άφησε την τελευταία πνοή του, ανθρωποθυσία στον Μολώχ των γηπέδων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί είχαν λογομαχήσει άγρια από νωρίς το βράδυ, σε ένα γνωστό καφενείο της πόλης, όπου συχνάζουν φίλαθλοι και οπαδοί. Κάποια στιγμή, συμφώνησαν να συναντηθούν αλλού, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματά τους μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα και τις επεμβάσεις της αστυνομίας.
Στις 03:30 τα ξημερώματα, 15 οπαδοί του ΟΦΗ και 15 του Ηροδότου συναντήθηκαν έξω από το γήπεδο. Λόγο με τον λόγο η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, οι 30 οπαδοί συνεπλάκησαν και σύντομα τον λόγο πήραν τα στιλέτα. Ένας 21χρονος οπαδός από το Ηράκλειο τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι στο στήθος και, όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Άλλος ένας νοσηλεύεται στο «Βενιζέλειο» σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά τραύματα.
Ο νεαρός που έχασε τη ζωή του λεγόταν Γιάννης Ρουσάκης, καταγόταν από τα Μάλια και στους κύκλους των φιλάθλων ήταν γνωστός φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις και οι προσαγωγές συνεχίζονται.
Το μεσημέρι της Δευτέρας καθησυχαστικός σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δύο τραυματισμένων οπαδών, εμφανίστηκε ο Αντώνης Παπαδάκης, αναπληρωτής διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου της Κρήτης, στο οποίο και νοσηλεύονται.
Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων συνεχίζονται, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις και εξαγγελίες για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, για τον έλεγχο των συνδέσμων των ποδοσφαιρικών ομάδων και την αύξηση των ποινών που προβλέπει ο νόμος για παρόμοιες περιπτώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο «ακήρυκτος» αυτός πόλεμος μεταξύ οπαδών, μέχρι σήμερα, μαινόταν μεταξύ των οπαδών των λεγόμενων «μεγάλων ομάδων». Ωστόσο, όπως αποδεικνύει και πρόσφατη συμπλοκή στην Κόρινθο, όπου χρησιμοποιήθηκαν από τους «φιλάθλους» ακόμη και καλάσνικοφ και τραυματίστηκαν τρία άτομα, το φαινόμενο έχει μετατοπιστεί και στις μικρές επαρχιακές πόλεις.