Επικαιρότητα

Δευτέρα, 9 Ιούλιος 2018 20:03
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ !

 

Ποιος τελικά θα επικρατήσει στην Ταϊλάνδη
Ο άνθρωπος ή η φύση ;
Όλος ο πλανήτης ελπίζει
Οι δύτες – ΗΡΩΕΣ
Να διασώσουν παιδιά και προπονητή.

 

Δεν είναι μόνο οι σωτήρες -δύτες που συγκλονίζουν.

Αυτοί, που βγάζουν ασπροπρόσωπο τον άνθρωπο σε χαλασμένους καιρούς…

Ούτε το μεγαλείο ηρωισμού. Η ορκισμένη απόφαση να σωθούν πάση θυσία παιδιά και προπονητής.

Κυρίαρχο είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα -το παγκόσμιο παρών – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Η ξέχειλη Ανθρωπιά

Που τα τελευταία χρόνια έδειχνε να είχε ξεχαστεί,  ή πιο σωστά να είχε χαθεί από την ανθρωπότητα.

 

Ταϊλάνδη, ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ !!!

 

Το έπος των ηρώων – δυτών συνεχίζεται

Τέσσερα ακόμη παιδιά απεγκλωβίστηκαν έπειτα από 15  ημέρες παγιδευμένα στο σπήλαιο – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της τιτάνιας επιχείρησης  – «Κρύβουν»  από τους γονείς των 12 παιδιών ποια  έχουν διασωθεί

Με γοργούς ρυθμούς, όπως συνέβη και την Κυριακή, φαίνεται ότι συνεχίζεται και η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των εγκλωβισμένων παιδιών από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

 

Οι διασώστες δίνουν μία τιτάνια μάχη για να  απεγκλωβίσουν τα 12 παιδιά  και τον προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί οκτώ  παιδιά, ενώ  παραμένουν στο σπήλαιο άλλα τέσσερα, καθώς και ο προπονητής  τους.

 

Άνθρωποι που βρίσκονται στο σημείο ανέφεραν ότι το πέμπτο παιδί απεγκλωβίστηκε στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε το ασθενοφόρο, ακολουθούμενο και από ελικόπτερο. Μία ώρα αργότερα, βγήκε στο φως το έκτο παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε σε κοντινό αυτοσχέδιο  νοσοκομείο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του. Με μία ώρα διαφορά απεγκλωβίστηκαν τα άλλα δύο παιδιά.

 

Στην είσοδο του σπηλαίου έφτασαν  δύο ακόμη ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν το έκτο και το έβδομο παιδί στο πλησιέστερο νοσοκομείο  για την εκτίμηση της κατάστασής τους.

 

Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν σήμερα φορούσαν καταδυτικές μάσκες στην έξοδό τους από το σπήλαιο προς το αυτοσχέδιο νοσοκομείο που είχε στηθεί κοντά στο σημείο, όπως δήλωσε αυτόπτης, που συμμετέχει στην επιχείρηση και βρίσκεται στην είσοδο του σπηλαίου.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα παιδιά φορούσαν και στολές δύτη, ενώ μεταφέρονταν στα φορεία και ότι οι μάσκες θα αφαιρούνταν από το ιατρικό προσωπικό.

 

Αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η επίλεκτη ομάδα Thai Navy Seals, που διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διάσωση, ανάρτησε μήνυμα στο Facebook γράφοντας: «Δύο ημέρες. 8 «Boars». Hooyah!», αναφερόμενοι ως Boars στο όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας, στην οποία ανήκουν τα 12 αγόρια, «Wild Boars».

 

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης από το Ταμ Λουάνγκ ξεκίνησε στις 11 το πρωί τοπική ώρα. Δύτες δήλωσαν στον βρετανικό Guardian ότι ήταν έτοιμοι να ξαναμπούν στο σπήλαιο, όπου την Κυριακή πέρασαν οκτώ ώρες, διασώζοντας άλλα τέσσερα παιδιά, από τα συνολικά 12 που είχαν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του μαζί με τον προπονητή τους.

 

Αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι συνθήκες που επηρέαζαν την επιχείρηση της Κυριακής, ήτοι η μείωση της στάθμης του νερού , η ετοιμότητα των διασωστών και η φυσική και ψυχική κατάσταση των αγοριών, ήταν οι ίδιες και τη Δευτέρα και η επιχείρηση ξεκίνησε πέντε ώρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ναυτικού της Ταϊλάνδης που επικαλείται το CNN στην επιχείρηση συμμετέχει η ίδια ομάδα των δυτών – με μικρές προσθαφαιρέσεις – που εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη φάση της διάσωσης. «Όλα τα στοιχεία είναι το ίδιο καλά με την Κυριακή. Το επίπεδο του νερού δεν μας ανησυχεί. Η βροχή που έπεσε χθες δεν επηρέασε τα ύψη νερού μέσα στο σπήλαιο» υποστήριξε ο επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων Narongsak Osatanakorn.

Δευτέρα, 9 Ιούλιος 2018 14:55

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ…

 

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε
με επιτυχία η δημοπρασία
του Ιουνίου 2018 του properties4sale.gr.

 

Υπό πώληση 22 ακίνητα με συνολικό τίμημα €2,5 εκατ.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του properties4sale.gr, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενεργό διαχείριση ακινήτων που υλοποιεί η Πειραιώς Real Estate, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην πρόσφατη δημοπρασία του Ιουνίου 2018, εγκρίθηκε η πώληση 22 ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας, με συνολικό τίμημα ύψους €2,5 εκατ. ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερα από 330 φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και υπέβαλαν προσφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις για περισσότερα από ένα ακίνητα.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες της πρωτοποριακής πλατφόρμας που διαχειρίζεται η Πειραιώς Real Estate υπερβαίνουν τα 10.000 άτομα. Εξ αυτών, 1.800 εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποια ενέργεια, από επίσκεψη σε ακίνητο ως και υποβολή προσφοράς. H δημοπρασία της 19 και 20 Ιουνίου, αφορούσε 37 ακίνητα, για τα οποία υποβλήθηκαν 136 προσφορές.

Η επόμενη δημοπρασία του properties4sale.gr έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2018 ενώ η ανάρτηση των νέων ακινήτων θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Παρασκευή, 6 Ιούλιος 2018 11:22

«ΤΑΥΡΟΣ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟΥ»…

 

 

Ο ψευτονταής Τραμπ πυροδότησε
«πόλεμο τρόμου»
και στην παγκόσμια οικονομία

 

O εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη άρχισε επίσημα σήμερα, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ έκανε πράξη την απειλή της να επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για μια κλιμάκωση μιας σύγκρουσης που μπορεί να βλάψει εταιρείες και καταναλωτές και στις δύο χώρες και να προκαλέσει νέους τριγμούς στα χρηματιστήρια, καθώς προετοιμάζονται για μια παρατεταμένη μάχη μεταξύ των ΗΠΑ και σχεδόν όλων των υπολοίπων χωρών.

Η Κίνα δήλωσε έτοιμη να απαντήσει άμεσα επιβάλλοντας δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ίσης αξίας. «Η Κίνα υποσχέθηκε να μη ρίξει την πρώτη σφαίρα, αλλά για να διασφαλίσει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας και του λαού είναι υποχρεωμένη να απαντήσει», δήλωσε εκπρόσωπος του Κινεζικού υπουργείου εμπορίου.

Ενόψει της επιβολής των αμερικανικών δασμών κινεζικά κρατικά ΜΜΕ άσκησαν δριμεία κριτική στις ΗΠΑ υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της χώρας για έναν εμπορικό πόλεμο. Κινεζικές εταιρείες και επενδυτές ετοιμάζονται για τα χειρότερα, αν και οικονομολόγοι είπαν ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι περιορισμένες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One χθες ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να ανεβάσει το ύψος των δασμών σχεδόν στο σύνολο των περσινών κινεζικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ, που ανήλθαν στα 506 δισ δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι δασμοί αυτοί δεν είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να ασκηθούν πιέσεις στο Πεκίνο, το οποίο η Ουάσιγκτον κατηγορεί για άδικες εμπορικές πρακτικές και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από αμερικανικές εταιρείες. Κι αυτό γιατί η κινεζική οικονομία δεν εξαρτάται πλέον τόσο πολύ από τις εξαγωγές καθώς η εσωτερική κατανάλωση υπερβαινει πλέον το ήμισυ του ΑΕΠ της χώρας, ενώ οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αγγίζουν μόλις το 19% του συνόλου των κινεζικών εξαγωγών.

Την ίδια ώρα οι κινεζικοί δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα όπως η σόγια και το χοιρινό, στοχεύουν περιοχές προπύργια των Ρεπουμπλικανών ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών. «Οι επιπτώσεις στο αμερικανικό πολιτικό περιβάλλον είναι πολύ μεγαλύτερες, απ’ ότι εκείνες στην Κίνα», εκτιμά ο Άντι Ρόθμαν, σύμβουλος στρατηγικών επενδύσεων της Matthews Asia.

Aπό την άλλη οι ΗΠΑ χτυπούν με τους δασμούς κινεζικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως προϊόντα ρομποτικής, αυτοκινούμενα οχήματα, μικροτσίπ και εξαρτήματα τηλεοράσεων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και smartphones.

 

Πέμπτη, 5 Ιούλιος 2018 13:25

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, ΤΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ…

 

 

Έπεσε, και το τελευταίο
«φύλλο συκής»
της εθνικής μειοδοσίας

 

Εκείνη τη «συννεφιασμένη Κυριακή» στις Πρέσπες άλαλοι ο σημερινός πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών με τον υπέρβαρο εγωισμό άκουγαν άλαλοι…

Τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να αναφέρεται στην ομιλία του κατά την υπογραφή της συμφωνίας σε «Μακεδόνες» και Έλληνες. Να ονομάζει την κοινωνία των Σκοπίων, «μακεδονική»…

Ούτε κουβέντα. Μόνο χαζά γελάκια και κουβεντούλες καφενείου για «τραπέζια γάμου».

Παρακολουθούσαν άφωνοι και οι δύο τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Εξαντλημένοι πιθανότατα από την αγωνιώδη προσπάθειά τους όλες τις προηγούμενες ημέρες να χρησιμοποιούν επιχειρήματα υπέρ των Σκοπιανών…

Επιχειρήματα που 26 χρόνια τώρα δεν είχαν τολμήσει να τα επικαλεστούν ούτε καν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί.

Εκεί στις Πρέσπες, ολοκληρώθηκε η πλέον ανιστόρητη παράδοση εθνικού ονόματος.

Εκεί στις Πρέσπες, βρέθηκε ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει αμαχητί στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας μας.

Εκεί στις Πρέσπες, Έλληνας πρωθυπουργός και Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ονόμασαν τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες». Ένα ιδίωμα της βουλγαρικής γλώσσας, «μακεδονική γλώσσα».

Εκεί στις Πρέσπες, η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποίησε το σκοπιανό αλυτρωτισμό.

Έχει επισημανθεί και τονιστεί από πολλές πλευρές ότι από μόνη της η υπογραφή των Πρεσπών δημιουργούσε νομικά και πολύ περισσότερο πολιτικά τετελεσμένα.

Και σίγουρα, έβγαζε έξω από την υλοποίηση αυτής της κακής συμφωνίας την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Γιατί δηλώνεται ρητά στη συμφωνία ότι τα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ –με υπογραφή της Ελλάδος- θα πάρει από όλα τα κράτη-μέλη πρόσκληση ένταξης.

Κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι κάνουμε λάθος.

Για να διατηρήσουν το ύστατο «φύλλο συκής». Για αυτούς και το κόμμα τους.

Αλλά μία και μόνο δήλωση του Ζόραν Ζάεφ  ήταν αρκετή για να ισοπεδώσει την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σε δημόσια τοποθέτησή του χθες έκανε λόγο για «μακεδονικό» στρατό που την άλλη εβδομάδα θα αποτελέσει το 30ο μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

 

Πέμπτη, 5 Ιούλιος 2018 09:28

ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ!

 

 

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα
από 59 εκατομμύρια ευρώ
σε κέρδη μοίρασε τον Ιούνιο

 

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει, κάθε μέρα, το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Ιούνιο του 2018, οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 59 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2018, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νικητής της εβδομάδας, σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στη Φλώρινα, επέλεξε το «Ημίχρονο/Τελικό», σε πέντε αγώνες, από την πρώτη κατηγορία του Ισημερινού και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας, έπαιξε το σύστημα 3-4-5 και κέρδισε 115.932,98 ευρώ.

Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στο Σκορ 6(σωστή πρόβλεψη νικητή σε έξι κούρσες), των Ελληνικών Ιπποδρομιών, ένας νικητής από τη Γλυφάδα, κέρδισε 15.183 ευρώ.

Τώρα μπορείς να βρεις το Πάμε Στοίχημα και στο Twitter!
Το νέο
https://twitter.com/pamestoixima_gr σου δίνει τη δυνατότητα να ακολουθείς άμεσα όλες τις στοιχηματικές και αθλητικές εξελίξεις γύρω σου και να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία στοιχηματικά νέα.
Κάνε
follow για να είσαι πάντα μέσα στην στοιχηματική και αθλητική επικαιρότητα.

 

Τετάρτη, 4 Ιούλιος 2018 11:57

ΕΒΡΕΞΕ KAI ΛΕΦΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ…

 

 

ΣΚΡΑΤΣ:  13,3 εκατομμύρια ευρώ
σε κέρδη μοίρασε τον Ιούνιο
-Κέρδη 3.222.268 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

 

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Τον Ιούνιο τα συνολικά κέρδη στους νικητές ανήλθαν σε 13,3 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, από τις 25 Ιουνίου έως και την 01 Ιουλίου 2018, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 3.222.268 ευρώ. Μεταξύ των νικητών, και ένας τυχερός νικητής που κέρδισε 100.000 ευρώ στο παιχνίδι του ΣΚΡΑΤΣ «Χρυσός 24 Καρατίων».

Το ΣΚΡΑΤΣ κερδίζει συνεχώς νέους φίλους καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή ενώ η γκάμα των παιχνιδιών του διευρύνεται συνεχώς. Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων του ΟΠΑΠ, από την Παρασκευή 29 Ιουνίου κυκλοφορεί το νέο παιχνίδι του ΣΚΡΑΤΣ «60 χρόνια ΟΠΑΠ», αξίας 2 ευρώ, προσφέροντας κέρδη έως και 60.000 ευρώ στους τυχερούς παίκτες.

Παράλληλα, συνεχίζεται η κυκλοφορία του παιχνιδιού «Παγκόσμιο Κύπελλο στα Κέρδη», αξίας 2 ευρώ. Το «Παγκόσμιο Κύπελλο στα Κέρδη» είναι το πρώτο ΣΚΡΑΤΣ με δεύτερη ευκαιρία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες που δεν έχουν κερδίσει κάποιο από τα έπαθλα του παιχνιδιού, να συμμετέχουν με το μη κερδισμένο τους δελτίο σε κλήρωση για πέντε ταξίδια στη χώρα που θα κατακτήσει το κύπελλο.

Το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.

Τρίτη, 3 Ιούλιος 2018 11:20

ΣΚΙΩΔΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ…

 

 

Τσαλακώθηκε από τον Ζεεχόφερ
η ατσαλάκωτη
καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
 

 

Σε κλειστά κέντρα υποδοχής στη Βαυαρία θα εξετάζονται πλέον με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου – Ανακούφιση στις αγορές μετά τη συμφωνία Μέρκελ-Ζεεχόφερ

Αρραγής φαίνεται να διατηρείται εν τέλει, ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός, προς μεγάλη ανακούφιση των αγορών και όχι μόνο. Τον τελευταίο μήνα, άλλωστε, αυτός διασαλεύτηκε για τα καλά, ύστερα από μία σφοδρή πολιτική κρίση που συντάραξε την μόλις τριών μηνών και ήδη εύθραυστη κυβέρνηση Μέρκελ. Το “αντάρτικο” του Χόρστ, υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (Βαυαρία) εξαιτίας του μεταναστευτικού, έσπρωξε την κυβέρνηση ένα βήμα πριν από τον γκρεμό.

Εξάλλου, στην περίπτωση που Μέρκελ και Ζεεχόφερ δεν ερχόντουσαν σε συμβιβασμό, υπήρχε άμεσος κίνδυνος για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού και διενέργεια πρόωρων εκλογών σε δύο με τρεις μήνες ή σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, όπου τη θέση των Χριστιανοκοινωνιστών θα έπαιρναν οι Πράσινοι. Ύστερα, όμως, από τριήμερες διαπραγματεύσεις και πολλές προσπάθειες να αποσοβηθεί η κρίση, η καγκελάριος και οι κυβερνητικοί της εταίροι μοιάζουν να βρήκαν κοινό έδαφος στο ζήτημα που τους δίχασε: την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» σχηματίστηκε μετά κόπων και βασάνων, έπειτα από πολλές δυσκολίες τον περασμένο Μάρτιο. Αποτελείται από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας CSU και τους σοσιαλδημοκράτες. Η τριβή πρώτο εκδηλώθηκε στα μέσα Ιουνίου, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών εξοργίστηκε όταν η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε το σχέδιο του για την αυστηροποίηση της πολιτικής αναφορικά με το άσυλο. Συγκεκριμένα, η Μέρκελ εναντιώθηκε στην προβλεπόμενη επαναπροώθηση όσων προσφύγων και μεταναστών έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, ο υπουργός Εσωτερικών ήρθε σε μετωπική σύγκρουση μαζί της. Η ένταση κορυφώθηκε με την απειλή του Ζεεχόφερ να παραιτηθεί. «Δεν θα αφήσω να με απολύσει μια Καγκελάριος η οποία είναι Καγκελάριος μόνο χάρη σε μένα», δήλωσε. Αναφερόταν στις φήμες που ήθελαν τη Μέρκελ να εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του Ζέεχοφερ, σε περίπτωση που προχωρούσε μονομερώς στην εφαρμογή του σχεδίου του.

Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε μια προσπάθεια να γεφυρώσει τη διαφορά, οργανώνοντας νέα συνάντηση της Καγκελαρίου με τον Ζεεχόφερ χθες το βράδυ. Εκεί, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας στα γερμανικά σύνορα, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και σε περίπτωση απόρριψης θα γίνονται άμεσα οι επαναπροωθήσεις. Κατόπιν αυτού, ο Χριστιανοκοινωνιστής ηγέτης παραμένει στο υπουργείο.

Το εάν πρόκειται για πραγματική γεφύρωση του χάσματος ή για απλή πρόσκαιρη ανακωχή θα φανεί σύντομα. Τα δύο αδελφά κόμματα συνεργάστηκαν στενά σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο. Πλέον, όμως, οι Χριστιανοδημοκράτες, υπό την Άνγκελα Μέρκελ, έχουν μετακινηθεί αριστερότερα, προς το κέντρο, ενώ οι οι Χριστιανοκοινωνιστές δέχονται μεγάλη εκλογική πίεση από το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Λόγω αυτού, δεν έχουν περιθώρια να κάνουν βήματα πίσω στο μεταναστευτικό. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και από την πρωτοφανή αποφασιστικότητα με την οποία ο αρχηγός τους συγκρούστηκε με την Καγκελάριο. Τα απόνερα της σύγκρουσης αυτής αποτυπώθηκαν και στο χρηματιστήριο, στο οποίο επικράτησαν χθες πτωτικές τάσεις, υπό το βάρος των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας. Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,43% και διαμορφώθηκε στα 1,1633 δολάρια. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σχολίασε την κυβερνητική κρίση που πλήττει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «το τέλος του παλαιού κομματικού συστήματος στη Γερμανία».