ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
ΚΑΤΑ ΛΑΩΝ !

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, 2013

 

Οι ΗΠΑ κήρυξαν μετωπικό πόλεμο
εναντίον των «οίκων τοκοληστείας». . .

 

Επιτέλους !

Μετά από πέντε χρόνια θα δικαστεί η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ του 2008 που συγκλόνισε

τον κόσμο και ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΣΕ την Ελλάδα.

Η ηγεσία των ΗΠΑ, έστω και καθυστερημένα, αποφάσισε να συγκρουστεί με τη Wall Street και να ΔΙΩΞΕΙ ΝΟΜΙΚΑ τα τσιράκια της, τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης . . . Που προκάλεσαν παγκόσμια νομισματική κατάρρευση ! . .

Η ιστοσελίδα με σειρά άρθρων είχε από πολύ νωρίς καταγγείλει τη Standard & Poors,  Moody’s  Fitch για αισχρή τοκοληστεία σε βάρος της Ελλάδας, που και τελικά την κατεδάφισαν !!!

Απλώς θυμίζω ότι από το 2009 τα spread ξεπέρασαν και το Έβερεστ . . .

Ήταν τότε, που ο νομπελίστας Αμάρτυα Σεν τους αποκάλεσε οίκους κακοποιούς με ποινικό μητρώο.

Ήταν τότε, που η πρόταση αυτής της ιστοσελίδας να δικαστούν για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ υποστηρίχθηκε και από επώνυμους Ευρωπαίους . . .

Ήταν τότε, που το πόρισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ τους αποκάλεσε «οίκους επί πληρωμή».

 

Πάμε στα γεγονότα με τη σειρά :

 

Χθες η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αστική προσφυγή εναντίον της Standard & Poor’s και της μητρικής The McGraw-Hill Companies Inc σχετικά με τις αξιολογήσεις στεγαστικών ομολόγων, πραγματοποιώντας την πρώτη ομοσπονδιακή νομική προσφυγή εναντίον οίκου αξιολογήσεων, με κατηγορίες για παράνομες πράξεις που σχετίστηκαν με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Η κυβέρνηση αναφέρει στην αγωγή της ότι θα ζητήσει αποζημιώσεις από την S&P και τη McGraw Hill.

«Ζητήματα που αφορούν τις προμήθειες, τα μερίδια αγοράς, τα κέρδη και τις σχέσεις με εκδότες χρεογράφων, επηρέασαν ανάρμοστα τα κριτήρια και τα μοντέλα αξιολογήσεων της S&P,» αναφέρει η αστική προσφυγή.

Ο γενικός εισαγγελέας κ. Holder ανακοίνωσε λίγο μετά την κοινοποίηση της αγωγής, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα διεκδικήσει αποζημίωση πάνω από 5 δισ. δολ. για τις ζημίες που προκλήθηκαν από τις εσφαλμένες αξιολογήσεις, όσο υπολογίζεται ότι είναι και το ποσό της ζημιάς που προκληθηκε.

Τόνισε ότι ο οίκος παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τα τιτλοποιημένα στεγαστικά χρεόγραφα RMBS, ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις όσον αφορά την μεθοδολογία των αξιολογήσεων, ορισμένες των οποίων προέρχονταν από τους ίδιους τους αναλυτές της S&P.

 

 

Η μετοχή του αμερικανικού ομίλου εκδόσεων και ΜΜΕ, McGraw Hill, βούλιαξε 13,8% προχθες όταν ανακοίνωσε ότι περιμένει να κατατεθεί η αγωγή, με την μεγαλύτερη πτώση της μετά το χρηματιστηριακό κραχ του 1987.  

Χθες η πτώση συνεχίστηκε με τις διήμερες απώλειες να φτάνουν το 20%.

Η μετοχή του ανταγωνιστικού οίκου Moody’s διολίσθησε 10% καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες μηνύσεις.

 

 31 Οκτωβρίου 2011 η ιστοσελίδα έγραψε :

 

«Μπορεί να είναι ποτέ εθελοντές (να χάσουν χρήμα) οι κερδοσκόποι ;  Ποτέ!

Απαντούν, τα «σαιτόφιδα» της κερδοσκοπίας, οι διαβόητοι «οίκοι» ανα-ξιολόγησης επί πληρωμή!..

Έτσι, τους αποκάλεσε, επίσημα, το πόρισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Και νάτοι, βγήκαν στην επίθεση κατά της εύθραυστης ευρωπαϊκής συμφωνίας για το ελληνικό χρέος.

Η Μέρκελ και η παρέα της τους έδωσαν την πάσα-γκολ…

Στήριξαν, (εσκεμμένα;) μία κρίσιμη ευρωπαϊκή απόφαση (κούρεμα 50%) στην «εθελοντική μεγαλοψυχία» των ιδιωτών.

Πρώτος, κτύπησε ο Fitch. Ακολουθούν και οι δύο άλλοι, Standard και Μοοdys».

 

22 Οκτωβρίου 2011 η ιστοσελίδα έγραψε :

 

«Πριν από μήνες προειδοποιούσαμε …

Ότι τα διεθνή «πορνεία» της τοκοληστείας, μετά την ισοπέδωση της Ελλάδας θα επιτεθούν και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, γιατί η Γουόλ Στριτ θέλει πρώτο παγκόσμιο νόμισμα το δολάριο και όχι το ευρώ…

Μας είχαν πει υπερβολικούς.

Σήμερα, το πρώτο «πιστόλι» πληρωμένης κερδοσκοπίας, η διαβόητη Standard & Poor’s (και ποινικά καταδιωκόμενη από πολλές χώρες και από τη Γερουσία των ΗΠΑ) στοχοποιεί δημόσια Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία.

Μεγάλες χώρες – ιλιγγιώδη κέρδη.

Το σχέδιο για το τελικό χτύπημα διάλυσης της Ευρωζώνης άρχισε.

 

 

Βέβαια, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Βγάζουν δις.

Οι «κωμικοί» Ευρωπαίοι ηγετίσκοι που πέρσι έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους το ξέσκισμα της Ελλάδας δεν έκαναν τίποτα. Καμία δυναμική αντίδραση. Δεν τους έσυραν στα δικαστήρια. Περιορίστηκαν σε ψευτοδηλώσεις δυσαρέσκειας…

Και νάτη τώρα, η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της Standard & Poor’s κατά της Γαλλίας

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, νέο λάδι στη φωτιά της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους πρόσθεσε χθες η Standard & Poor’s, προειδοποιώντας για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας και ακόμη 4 χωρών της Ευρωζώνης –Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία- αν το μπλοκ των 17 χωρών εισέλθει σε ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός»…

 

24 Ιουνίου 2011 η ιστοσελίδα έγραψε :

 

«Πολύ νωρίς, από αυτή τη θέση, είχα αποκαλέσει «διεθνή πορνεία τοκοληστείας», τους αποκαλούμενους οίκους αξιολόγησης…

Είχα από τότε θέσει το κύριο ερώτημα –ακόμη δεν έχει απαντηθεί- από πού αντλούν την εξουσία να απαγγέλλουν δημόσια, σαν διεθνή δικαστήρια, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ. Που καταστρέφουν ολόκληρες κοινωνίες.

Έκτοτε. Σοβαροί άνθρωποι από όλες τις περιοχές του κόσμου βλέπω με χαρά να βγαίνουν μπροστά. Να καταγγέλλουν αυτά τα κερδοσκοπικά τέρατα που έχει κατασκευάσει η «Γουόλ Στριτ» για να ελέγχει την παγκόσμια οικονομία.

Το αμερικανικό Κογκρέσο τους χρέωσε ευθέως την κρίση του 2008. Τους αποκάλεσε διεθνώς νταβατζήδες-βαθμολογητές επί πληρωμή.

Υποσχέθηκε, ότι θα τους εξαφανίσει με νομοθετικά μέτρα. Που ακόμη δεν έχει πάρει. Γιατί;

Κάποιος είπε, ότι η εξουσία της «Γουόλ Στριτ» είναι υπέρτερη του προέδρου των ΗΠΑ. Τυχαίο; Ούτε για αστείο…

Και οι Ευρωπαίοι στο «σημειωτόν». Βρίσκονται ακόμη στη φάση των χλιαρών δηλώσεων αποδοκιμασίας…

Μην ξεχνάτε ότι οι μεγαλουπάλληλοι που την διοικούν –χωρίς φλέβα ευρωπαϊκού πατριωτισμού- παίζουν σε πολλά ταμπλό. Συνήθως, καιροσκοπούν. Δεν παρεμβαίνουν. Ξεκάθαρο, «πρώτα η πάρτη τους».

Ευτυχώς, οι προσωπικότητες δεν έχουν χαθεί. Υπάρχουν. Βγαίνουν (σχεδόν κάθε μέρα) και στολίζουν τους «οίκους» αυτούς με βαρύτατους χαρακτηρισμούς:

«Αρουραίοι – Εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας – Φονιάδες λαών – Οικονομικοί δολοφόνοι – Τοκοληστές»

Και ένα τεράστιο ανάστημα εγέρθηκε από χθες μπροστά τους. Ο νέο εφιάλτης τους. Ο Ινδός νομπελίστας Αμάρτια Σεν.

«Οίκοι-κακοποιοί απειλούν το ευρώ και τη Δημοκρατία της Ευρώπης», βροντοφώναξε  προς όλους ο τρανός επιστήμονας. Το παγκόσμιο κύρος!

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι λίγοι θα σώσουν τους πολλούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι λίγοι μετριούνται πολλοί!

Και τότε, καμία δύναμη –όποια και αν είναι- δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Amartya Sen

 

Με συγκίνηση παρουσιάζω το άρθρο-παγκόσμιο ξυπνητήρι του Αμάρτια Σεν.

Η Ελπίδα οπλίζεται.  Τώρα, η βεβαιότητά μου αυξάνεται.

Ότι έρχεται η στιγμή που αυτά τα σαιτόφιδα της «Γουόλ Στριτ» θα στηθούν στο εδώλιο. Θα καταδικαστούν. Για κοινωνικούς φόνους. Για τη διάλυση εθνών!

 

ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΕΝ: «ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ»

 

«Δεν είναι μόνο το ευρώ, κινδυνεύει η Δημοκρατία της Ευρώπης. Η Ελλάδα δείχνει τον κίνδυνο που εγκυμονεί με το να αφήνονται οι «οίκοι αξιολόγησης» παρά το αβυσσαλέο τους ποινικό τους μητρώο να διαφεντεύουν την πολιτική σκηνή.

Η Ευρώπη οδήγησε τον κόσμο στη Δημοκρατία. Προκαλεί ως εκ τούτου ανησυχία το ότι οι κίνδυνοι της δημοκρατικής διακυβέρνησης έρχονται σήμερα από την πίσω πόρτα της οικονομικής αναγκαιότητας, χωρίς να τους δίνεται η πρέπουσα σημασία.

Υπάρχουν σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για το πώς η δημοκρατική διακυβέρνηση της Ευρώπης μπορεί να υπονομευτεί από τον ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο των χρηματοοικονομικών οργανισμών και οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι διαφεντεύουν ανενόχλητοι τμήματα της πολιτικής σκηνής της Ευρώπης».

Το «ποινικό» μητρώο των οίκων και ο ρόλος τους στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, η οποία ήταν τόσο αβυσσαλέα, που το αμερικανικό Κογκρέσο ασχολήθηκε σοβαρά με το αν πρέπει να τους ασκηθεί δίωξη.

Υπάρχει ανάγκη ανασυγκρότησης της ευρωζώνης. Η διαδικασία πρέπει να αρχίσει από τον περιορισμό άμεσα της ανεξέλεγκτης ισχύος των οίκων αξιολόγησης να εκδίδουν μονομερώς διαταγές. Πρέπει να σταματήσουμε χωρίς υπερβολή επειγόντως την περιθωριοποίηση της δημοκρατικής παράδοσης στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι σημαντική για την Ευρώπη και τον κόσμο».