ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Τετάρτη, Ιούνιος 14, 2017

 

 

 

5 δις ευρώ ετησίως μέχρι το 2020
ρίχνει η Τράπεζα Πειραιώς
για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και της Οικονομίας

 

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ

 

 

Πρόταση ανάπτυξης από την Τράπεζα Πειραιώς με φιλόδοξο σχέδιο υποστήριξης και στήριξης ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του δραστήριου ιδιωτικού τομέα.

Που βρίσκεται συνεχώς αμυνόμενος κόντρα στην καταιγίδα της κρίσης.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου είπε ευθέως στους επιχειρηματίες:

 

«Αποφασίσαμε να αυξάνουμε κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φτάσουμε στο τέλος του 2020 στα 5 δις ευρώ ετησίως από τα 2 δις που ήταν το 2016».

 

Αυτή, η έγκαιρη απόφαση κινητοποίησης της ρευστότητας που η έλλειψή της ρήμαζε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις…

 

Θα επανακινήσει την Οικονομία στο σύνολό της. Και κυρίως, τον Αγροτικό Τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Που πλήρωσαν οι περισσότερες ακόμα και με «ξαφνικό θάνατο» τα «χειρουργεία» διάσωσης.

 


Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στον παραγωγικό και επιχειρηματικό κόσμο της Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζοντας σήμερα, σε εκδήλωση στο «Μακεδονία Παλλάς», το νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, Agenda 2020, και τις πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση που συμμετείχαν 500 εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα και φορέων της Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου τόνισαν ότι η Τράπεζα Πειραιώς με υπευθυνότητα και συνέπεια, θα στηρίξει την προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ο αγροτικός τομέας.

 

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου εξέφρασε την αισιοδοξία του, τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται αυτές τις ώρες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όσο και για την πορεία τη οικονομίας, καθώς -όπως είπε- καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ 0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2017.

 

«Η σταδιακή ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων θα επιτρέψει στις τράπεζες να μειώσουν τα αποθέματα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για περαιτέρω χρηματοδότηση της οικονομίας» επισήμανε, αναφερόμενος στις προοπτικές του τραπεζικού τομέα της χώρας.

 

Ειδικά για την Τράπεζα Πειραιώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα συνεχίσει να ισχυροποιείται και να αναπτύσσεται με βάση το νέο στρατηγικό σχέδιο που έχει η διοίκηση και τον οδικό χάρτη για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέχρι το 2020.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου

 

 

Στη δική του ομιλία ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου υπογράμμισε ότι «ρόλος μας είναι να είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες.

 

Το συγκεκριμένο στόχο η Τράπεζα Πειραιώς θα τον επιτύχει λειτουργώντας πελατοκεντρικά, κατανοώντας επακριβώς τις ανάγκες των πελατών της και προσφέροντας τις πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις».

 

Όπως είπε, «είναι επιλογή μας να αυξάνουμε κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φθάσουμε στο τέλος του 2020, τα 5 δισ. ευρώ ετησίως από τα 2 δισ. που ήταν το 2016».

 

Αναφερόμενος στο νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας, την Agenda 2020, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι «όραμά μας είναι η Τράπεζα Πειραιώς να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους της».

 

Σύμφωνα με τον διευθύνονται σύμβουλο της Τράπεζας «η οριστική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει βαθύ διαρθρωτικό μετασχηματισμό του παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τις επενδύσεις σε υποδομές, σε νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού».

 

Με αυτά τα δεδομένα -όπως είπε ο κ. Μεγάλου- «η Τράπεζα Πειραιώς επικεντρώνεται όχι μόνο στη χρηματοδότηση αλλά ευρύτερα στην πολύπλευρη υποστήριξη της επιχειρηματικότητας».

 

Ο κ. Μεγάλου στην ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την πολυετή ύφεση, κάτι που προϋποθέτει συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.

 

«Η Β. Ελλάδα έχει τις δυνατότητες, παραγωγικές και επιχειρηματικές, να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου, ο οποίος αναφέρθηκε ενδεικτικά στα πρωτοπόρα έργα στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχει χρηματοδοτήσει η Τράπεζα στην περιοχή.

 

Πρόκειται για καινοτόμες μονάδες βιοαερίου -επτά έχουν κατασκευαστεί τα δυο τελευταία χρόνια και άλλες τέσσερις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους -, δίνοντας νέα αναπτυξιακή προοπτική στις περιοχές που υλοποιούνται.