ΚΑΘΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ,
ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ(!!!)

Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017

 

 

Δεν είναι «μεθυσμένος τουρίστας»
αλλά στυγνός έμπορος
που θέλει να αρπάξει τον πλούτο του κόσμου

 

 

Τι είναι ο εκτός φρένων σημερινός αρχηγεύων του πλανήτη; Ελπίζω προσωρινά.

 

Είναι, θεατρίνος, ψυχοπαθής, μπεκρής ή ένας στυγνός έμπορος;

Που βλέπει την πρώτη χώρα του κόσμου σαν προσωπική του επιχείρηση που θέλει να αρπάξει τον πλούτο από ολόκληρη την ανθρωπότητα;

 

Ο κύριος είναι αρπακτικό. Άκρως επικίνδυνος για την τύχη του κόσμου.

 

Τι αφόρητο φαινόμενο είναι αυτό;

Το κόμμα του ανατριχιάζει και θέλει να τον ξεφορτωθεί.

 

Οι αντίπαλοί του μαίνονται και οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις εναντίον του συνεχίζονται.

 

Η Ευρώπη ανησυχεί και παίρνει τα μέτρα της.

Βλέπει, ότι δεν έχει να κάνει με σύμμαχο αλλά με εμπορικό αντίπαλο. Ανήθικο ανταγωνιστή.

Που καταργεί Διεθνείς Συνθήκες. Με την υπογραφή των ΗΠΑ.

 

Εξελίσσεται, σε δολοφόνο του κλίματος.

Διαλύοντας τη Συμφωνία του Παρισιού για ένα καλύτερο περιβάλλον.

 

Προσπαθεί, να κυβερνήσει –αν είναι δυνατόν- μέσω Twitter.

Και κάθε μέρα τρομοκρατεί τον κόσμο.

 

Θέτει, σε χυδαία εφαρμογή το δόγμα Φρίντμαν που λέει: «Δεν υπάρχει  τζάμπα γεύμα. Για κανέναν».

 

Καθαιρέστε τον. Είναι άκρως επικίνδυνος.

 

«Μεθυσμένος τουρίστας»…

Όπως τον απεκάλεσε χθες κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος.

 

Την επίσημη απόφασή του για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για την προστασία του περιβάλλοντος θα ανακοινώσει στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως προανήγγειλε μέσω Twitter.

 

Το «τιτίβισμα» του αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο πληθώρας δημοσιευμάτων που τον θέλουν να έχει ουσιαστικά αποφασίσει την έξοδο της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη από τη συμφωνία, την οποία έχουν προσυπογράψει σχεδόν 200 χώρες.

 

Ο κ. Τραμπ κλείνει την προαναγγελία του επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του, «Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά».

 

Κατά την προεκλογική περίοδο ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας είχε επιτεθεί επανειλημμένα στις περιβαλλοντικές πολιτικές του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει «απάτη» τις επιστημονικές έρευνες που καταδεικνύουν ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

 

Στόχος της συμφωνίας του Παρισιού είναι να περιοριστεί σαφώς κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε σχέση με τα επίπεδα που υπήρχαν πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δεσμευθεί ότι έως το 2025 οι ΗΠΑ θα μειώσουν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 26 έως 28% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

 

Οι επιφυλάξεις του κ. Τραμπ όσον αφορά το Παρίσι αποτυπώθηκαν στη σύνοδο κορυφής του G7 την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι υπόλοιποι ηγέτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον πείσουν να δεσμευθεί πως δεν θα απαρνηθεί τη συμφωνία.

 

Με δεδομένη τη στάση Τραμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα ετοιμάζονται να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή του για τη συμφωνία του Παρισιού στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το BBC.

 

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση χθες ότι προσπαθεί να συνάψει διμερείς εμπορικές συμφωνίες με κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Και την προειδοποίησε ηχηρά και αιχμηρά.

Ότι θα εμποδίσει κάθε προσπάθεια να διασπαστεί η ενιαία θέση της ΕΕ σε θέματα εμπορίου.

 

Ο Γιούνκερ είπε ότι οι Αμερικανοί «γυρνούν την πλάτη» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ευθύνεται για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις εκ μέρους της ομάδας των κρατών-μελών.

 

Οι Αμερικανοί, είπε ο Γιούνκερ,

«Λένε: Δεν θέλουμε να διαπραγματευτούμε μαζί σας ως Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά».

 

Και τόνισε με νόημα:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβούν ατομικές (εμπορικές) συμφωνίες μεταξύ των Αμερικανών και μεμονωμένων ευρωπαϊκών κρατών».

 

Ο Γιούνκερ είπε πως είχε εκφράσει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τις ανησυχίες του για τη στάση προστατευτισμού που έχει υιοθετήσει η Ουάσιγκτον.

 

«Δεν νομίζω ότι (προμηνύει κάτι) καλό η εξέλιξη όπου στο μέλλον θα κάνουμε περισσότερα με την Κίνα από ό,τι με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε, «αυτή θα είναι λάθος κατεύθυνση, πιστεύω. Αλλά δεν μπορώ να το εμποδίσω από το να συμβεί».

 

«Έχουμε εξηγήσει στον κύριο Τραμπ ότι δεν είναι καλό για τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη διεθνή οικονομική ζωή. Αλλά εκείνος αυτό θέλει. Είμαι εναντίον αυτής της ιδέας, αλλά εκείνον δεν τον ενδιαφέρει καθόλου», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.