Επικαιρότητα

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 13:28

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ
-Μοιράζει 7,2 εκατομμύρια την Τρίτη!

 

Ενα ακόμη τζακ ποτ προέκυψε από την κλήρωση του Τζόκερ, το βράδυ της Κυριακής.

Μετά τη διαλογή, δεν βρέθηκε κανένας νικητής στην πρώτη κατηγορία και έτσι αυξήθηκε το ποσό της πρώτης κατηγορίας στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ, για την κλήρωση της Τρίτης. Αντίθετα, στην δεύτερη κατηγορία (5άρι), δύο τυχεροί κερδίζουν από 56.792 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 11, 22, 25, 37, 45 και Τζόκερ το 3.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 16:27

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΕΛΟΣ!..

Έχασε το πρωτείο στην Ευρώπη
και ας δίνει τα ρέστα της
η γερμανική προπαγάνδα
να εξαφανίσει τη νίκη Μακρόν

 

Και το Reuters, χάνει τελευταία την αξιοπιστία του
στην παγκόσμια ενημέρωση.
Αντί να χειροκροτήσει την επιτυχία Μακρόν.
Που άνοιξε επιτέλους τη μεγάλη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
κατά του “κοσμοφονιά ιού” χωρίς δάνεια, μνημόνια, Σόιμπλε και Τόμπσεν…
Δοξάζει την Μέρκελ, που άλλαξε άκουσον – άκουσον γνώμη.
Και ποια γνώμη άλλαξε;
Ότι φοβήθηκε το γερμανικό δικαστήριο.

Αναμασάει την γερμανική προπαγάνδα και το Reuters. Κατάντια.
Δηλαδή, τι μας λέει; Το κάποτε έγκυρο πρακτορείο…
ότι η κυράτσα προσχώρησε στην πολιτική της αλληλεγγύης που περιφρονούσε,  το “ο ένας, για τον άλλον”, που ήταν σλόγκαν των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλλαγή που έγινε – και που κρύβει το Βερολίνο –
είναι ότι έχασε η Γερμανία το πρωτείο στην Ευρώπη.
Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, τέλος!
Και όπως έγραψα προχθές, αρέσει δεν αρέσει, τώρα…
η Καγκελάριος θα είναι απλός συνοδός του Μακρόν.
“Χαίρε, αναξιόπιστο Reuters”…

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 20:11

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ!!!

Το διάσημο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press
βραβεύει φοιτητές Ιατρικής
που στήριξαν το νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”
στη μάχη κατά του “δαιμονοϊού”

 

Σε ένα μοναδικό πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας φοιτητών Ιατρικής που βοήθησαν -έστω και με πιο απλές εργασίες- στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αναφέρεται δημοσίευμα του Associated Press.

Περισσότερο από έναν αιώνα πριν, το νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, είχε χτιστεί για να λειτουργήσει ως δημόσιο σανατόριο για ασθενείς με μία μολυσματική νόσο που εξαπλωνόταν μέσω του βήχα και σκότωνε αδιακρίτως – την φυματίωση.

Τώρα, το νοσοκομείο αναφοράς της Ελλάδας για ασθενείς με κορωνοϊό, είναι επίσης το επίκεντρο ενός πρακτικού προγράμματος κατάρτισης για δεκάδες φοιτητές ιατρικής, που προσφέρθηκαν εθελοντικά ώστε να απαλλάξουν τους γιατρούς από τα απλούστερα καθήκοντα, κερδίζοντας από την πλευρά τους, μια στενή ματιά στην πρώτη γραμμή της κρίσης του κορωνοϊού.

Όταν το νοσοκομείο «Σωτηρία» ορίστηκε ως ηγέτης της αντίδρασης της χώρας στον κορωνοϊό τον Μάρτιο, το ιατρικό προσωπικό πολύ σύντομα αντιμετώπισε – εκτός των άλλων – ένα άλλο πρόβλημα: της σωστής εκτέλεσης των καθηκόντων σε ένα μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών που θεραπεύει κάθε είδους ασθενείς. Τότε, δύο γιατροί και καθηγητές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σκέφτηκαν να ζητήσουν βοήθεια από εθελοντές.

Το εθελοντικό πρόγραμμα για φοιτητές ιατρικής

Το πρόγραμμα είχε αρχικά σχεδιαστεί για αποφοίτους της ιατρικής, αλλά τελικά πολλοί φοιτητές, στον τελευταίο χρόνο των σπουδών τους ζήτησαν να συμμετάσχουν. Το αποτέλεσμα ήταν να επιλεγούν 56 νεαροί άνδρες και γυναίκες από ελληνικές και σλοβακικές ιατρικές σχολές.

«Πέρασαν από αυστηρή εκπαίδευση και τους ανατέθηκαν συγκεκριμένα καθήκοντα και περιφερειακές εργασίες» δήλωσε στο AP η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, επίκουρη καθηγήτρια και ειδικός μεταδοτικών ασθενειών που οργάνωσε το δίμηνο πρόγραμμα με τον Κώστα Συρίγο, καθηγητή ιατρικής και ιατρικής ογκολογίας. «Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να εισέλθουν στην λεγόμενη ‘Κόκκινη Ζώνη’ με τους ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό» προσθέτει. «Αποδείχθηκε τελικά πως ήταν ατρόμητοι και η εμπειρία – τουλάχιστον από την δική μου πλευρά – ήταν πολύ, πολύ θετική».

Τα καθήκοντα που ανέλαβαν οι φοιτητές ιατρικής

Οι φοιτητές πραγματοποιούν καθημερινά, απλά αλλά απαραίτητα καθήκοντα στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία», όπως την παρακολούθηση μικροεπεμβάσεων, λήψη δειγμάτων αίματος αλλά και την διαχείριση των εγγράφων. Στο τμήμα που νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό, τα καθήκοντά τους περιελάμβαναν την λήψη δειγμάτων αίματος στην ασφαλή, πάντα ζώνη, ενώ συνομιλούσαν και με συγγενείς που δεν είχαν την δυνατότητα να δουν τους ασθενείς.

Η 21χρονη Άννα Καραγιαννάκου, φοιτήτρια στο τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο Σαφαρίκ της Σλοβακίας, δήλωσε ότι έχει αποκτήσει ζωτικές γνώσεις για το τι συνεπάγεται το να είναι κάποιος γιατρός. «Παρόλο που δεν μου επιτρεπόταν να βοηθήσω στην θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό, το είδα ως ευκαιρία παροχής βοήθειας έστω και σε άλλα καθήκοντα αλλά και την απόκτηση εμπειρίας σε μια ιστορική στιγμή συνθηκών κρίσεως, παρόμοιες με τις οποίες δεν θα μπορούσα να συναντήσω ξανά στην ζωή μου» δήλωσε στο AP.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 14:37

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ!

H πρώτη κλήρωση μετά το lockdown, μοιράζει συνολικά έως και 4,2 εκατ. ευρώ

 

Επιστρέφουν οι κληρώσεις του Λαϊκού Λαχείου από την Τρίτη 19 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση 11 του παιχνιδιού, η οποία είχε αναβληθεί λόγω του lockdown. Το παιχνίδι στην αυριανή κλήρωση μοιράζει συνολικά κέρδη έως και 4.200.000 ευρώ.

Λαχνοί διατίθενται σε καταστήματα ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες και επιλεγμένα σημεία πώλησης μικρής λιανικής

Οι παίκτες μπορούν να προμηθεύονται τους λαχνούς τους από τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τα οποία επαναλειτουργούν από την προηγούμενη εβδομάδα τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και υγιεινής, λαχειοπώλες, καθώς και από επιλεγμένα περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Από αύριο και κάθε Τρίτη, η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου θα πραγματοποιείται σε νέα ώρα, στις 19:00, και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του καναλιού του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Τον Ιούνιο η κλήρωση του Εθνικού

Στο Εθνικό Λαχείο, η πρώτη κλήρωση της νέας έκδοσης θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, η πρώτη κλήρωση της 248 Έκδοσης, θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 11:11

ΦΑΒΟΡΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ!

Για το μεγάλο κομμάτι
του τραυματισμένου τουρισμού
από την πανδημία,
γράφει το Bloomberg

 

Σε κατάσταση αδυναμίας
παραμένει η Ευρώπη,
δυσμενείς οι προβλέψεις
από τους ειδικούς

Μάχη αναμένεται να δώσει η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης το προσεχές καλοκαίρι, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού και οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί έχουν μετατρέψει την φετινή τουριστική περίοδο σε ένα δυνατό τεστ… επιβίωσης για μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων.

Οπως υπογραμμίζει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg η Ελλάδα και τα δημοφιλή νησιά της βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου που έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, η χώρα μας που έχει την πανδημία υπό έλεγχο είναι σε ισχυρότερη θέση προκειμένου να αποτελέσει υποψήφιο προορισμό για πολλούς τουρίστες. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται η φετινή τουριστική περίοδος για καμία χώρα δεν είναι εύκολη, καθώς ο κλάδος θα επιχειρήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να σώσει ότι μπορεί από το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg ξεκινά από τη Μύκονο, όπου ο δήμαρχος, Κώστας Κουκάς, προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει νέα πνοή στον τουρισμό, που είναι το «οξυγόνο» της τοπικής οικονομίας. «Η Μύκονος είναι σε ισχυρή θέση να επωφεληθεί καθώς οι περιορισμοί στην Ελλάδα θα χαλαρώνουν ταχύτερα από ό,τι σε κράτη, που έχουν πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού όπως η Ιταλία και η Ισπανία» αναφέρει το πρακτορείο.

«Οι κάτοικοι θέλουν το νησί να ανοίξει όχι μόνο για να περιοριστεί η οικονομική ζημιά, αλλά και γιατί ο τουρισμός είναι η ζωή μας», αναφέρει ο δήμαρχος της Μυκόνου. «Σίγουρα αυτή η σεζόν δεν είναι κανονική, αλλά θέλουμε να ανοίξουμε γιατί θα είναι πολύ σημαντική για τις επόμενες», υπογραμμίζει.

Μετά από δύο μήνες «μάχης»για να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση του ιού οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών έχουν αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στη δημόσια ζωή, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (ξενοδόχους, ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ). Πρόκειται για μία προσπάθεια λεπτών ισορροπιών, καθώς οι αρχές θέλουν να επαναφέρουν στη ζωή την δραστηριότητα, χωρίς όμως να προκαλέσουν νέα έξαρση των κρουσμάτων του Covid-19.

H πανδημία έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου πλήγμα στον τουρισμό της Ευρώπης, με τις πωλήσεις σε ελεύθερη πτώση και τις θέσεις εργασίας σε κίνδυνο σε έναν κλάδο, ο οποίος καλύπτει το 10% του ΑΕΠ της ηπείρου. Η ζήτηση προβλέπεται να μειωθεί κατά 40% φέτος και δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσεως επίπεδα πριν από το 2023, σύμφωνα με την European Travel Commission, που εκπροσωπεί 33 εθνικούς οργανισμούς τουρισμού.

Επιχειρήσεις από την IAG (British Airways) έως την TUI της Γερμανίας, τον μεγαλύτερο tour operator στον κόσμο, καταργούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ ορισμένες μικρότερες, οικογενειακές επιχειρήσεις ενδεχομένως να μην ανακάμψουν ποτέ, εκτιμά το Bloomberg. «Είναι θέμα χρόνου έως ότου εξαντληθεί το ρευστό και δούμε χρεοκοπίες ανά την Ευρώπη», τονίζει χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της ETC, Εντουάρντο Σανταντέρ.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι χώρες οι οποίες κατάφεραν να «φρενάρουν» τα επίπεδα των κρουσμάτων (Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία κ.α.) είναι έτοιμες να ανοίξουν ταχύτερα, κλείνοντας και διμερείς συμφωνίες για την ταξιδιωτική κίνηση. Ωστόσο, όπως συνεχίζει το ειδησεογραφικό δίκτυο χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία όπου συνολικά αριθμούν 85.000 θανάτους από κορωνοϊό, παραμένει άγνωστο το πότε ο τουρισμός θα είναι βιώσιμος ξανά και πώς θα αντεπεξέλθει στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Ο άμεσος αντίκτυπος μετριάζεται κάπως από τα πακέτα στήριξης (επιδότηση των μισθών, εγγυήσεις δανείων, μειώσεις φόρων), ωστόσο η έκταση της ζημιάς είναι και πάλι «πολύ πιο σοβαρή» από ό,τι κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης χρέους πριν από μία δεκαετία, σχολιάζει ο επικεφαλής της ETC και προσθέτει ότι η κρίση αυτή θα φέρει «θεμελιώδεις αλλαγές» στον κλάδο του τουρισμού.

Καταληκτικά, ελπίδες σχετικά με την γρηγορότερη ανάρρωση του τουρισμού εκφράζονται και για την Γερμανία. Οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι οι Γερμανοί που συνήθως περνούν τις διακοπές τους στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, φέτος θα οδηγηθούν στον γερμανικό Βορρά και στα θέρετρα της Βαλτικής.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 10:18

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ!

Σημειώθηκε νέο τζακ-ποτ
-Πάνω από 5 εκατ. μοιράζει την Κυριακή!

 

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/5) στην κλήρωση του Τζόκερ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 5, 11, 24, 35, 43 και αριθμός τζόκερ το 16.

Στη δεύτερη κατηγορία 3 τυχεροί κέρδισαν από 32.000 ευρώ, ενώ την Κυριακή το τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ θα μοιράσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 17:14

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Τι ισχύει για τα παιχνίδια ΟΠΑΠ και τις κληρώσεις – Πώς θα παίξετε

Οι κληρώσεις ΟΠΑΠ, το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

και η πληρωμή λογαριασμών στην εποχή μετά το lockdown

 

Ακολουθώντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας λειτουργούν από εχθές τα καταστήματα ΟΠΑΠ, προσφέροντας και πάλι τα παιχνίδια της εταιρείας. Οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει τα καταστήματά τους να συμμορφώνονται πλήρως με τα πρωτόκολλα υγιεινής και τους κανόνες λειτουργίας, που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ισχύει για τα παιχνίδια ΟΠΑΠ και πώς μπορείτε να παίξετε:

ΚΙΝΟ

Ζωντανές κληρώσεις ΚΙΝΟ κάθε 5’ τόσο στις οθόνες του πρακτορείου, αλλά και μέσα από το opap.gr και το OPAPP application (διαθέσιμο στο Play store και το Apple store).

ΤΖΟΚΕΡ

Οι κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ συνεχίζουν κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 22:00, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάζει την τύχη του 3 φορές την εβδομάδα στο παιχνίδι. Από εχθές, ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει στις κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ μέσω των καταστημάτων ΟΠΑΠ, αλλά και μέσω του tzoker.gr και του tzoker app (διαθέσιμο εδώ). Η προθεσμία κατάθεσης δελτίων λήγει τις ημέρες των κληρώσεων, στις 21:30.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το Πάμε Στοίχημα είναι και πάλι διαθέσιμο στα καταστήματα τόσο μέσα από το έντυπο κουπόνι, όσο και μέσω των οpapbet και της εφαρμογής OPAPP. Επίσης, διατίθεται δυνατότητα προκαθορισμένου στοιχηματισμού σε κυνοδρομίες και ιπποδρομίες.

VIRTUAL SPORTS

Τα Virtual Sports στα καταστήματα είναι και πάλι διαθέσιμα, ενώ σύντομα θα ανανεωθούν με ακόμα πιο εντυπωσιακά γραφικά και νέες φάσεις.

ΣΚΡΑΤΣ

Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρεται και πάλι στα καταστήματα, ενώ κυκλοφορεί το νέο παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ «7 χρόνια τύχη» που προσφέρει κέρδη έως και 77.000 ευρώ τον χρόνο για 7 χρόνια.

ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ & ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ

Επανέρχονται οι κληρώσεις στα ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ και ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ως εξής:

o    Η πρώτη κλήρωση του ΛΑΪΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου, και θα είναι η κλήρωση με αριθμό 11, η οποία είχε αναβληθεί. Η νέα ώρα κληρώσεων για το ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ θα είναι κάθε Τρίτη στις 19:00. Οι παίκτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα λαχεία τους από τα γνωστά σημεία πώλησης: καταστήματα ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, και άλλα μικρότερα σημεία λιανικής.

o    Η πρώτη κλήρωση της 248 έκδοσης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου.

ΛΟΤΤΟ – ΠΡΟΤΤΟ

Οι κληρώσεις των παιχνιδιών ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ που είχαν αναβληθεί, λόγω έκτακτων συνθηκών σχετικά με τον ιό COVID-19, επανέρχονται στο κανονικό τους πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, η επόμενη κλήρωση του ΛΟΤΤΟ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 22:00 και η επόμενη κλήρωση του ΠΡΟΤΟ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 22:00. Ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει στις κληρώσεις των ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ, μέσω των καταστημάτων ΟΠΑΠ. Η προθεσμία κατάθεσης δελτίων λήγει τις αντίστοιχες ημέρες των κληρώσεων, στις 21:30.

ΠΡΟΠΟ

Ο διαγωνισμός ΠΡΟΠΟ Τετάρτης 202012 που είναι σε εκκρεμότητα θα ολοκληρωθεί με κλήρωση για την ανάδειξη της νικητήριας στήλης την Τετάρτη 13 Μαΐου. Οι διαγωνισμοί ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ θα επανέλθουν με την επανεκκίνηση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Από εχθές είναι διαθέσιμο και το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Ανάσα στις ουρές και την αποφυγή αναμονής δίνει η υπηρεσία πληρωμής λογαριασμών tora, η οποία καλύπτει πλέον ακόμα περισσότερους οργανισμούς και φορείς. Στα καταστήματα ΟΠΑΠ εξοφλούνται εύκολα και γρήγορα οι λογαριασμοί ανέπαφα, με οποιαδήποτε κάρτα ή μετρητά. Οι λογαριασμοί που πληρώνονται είναι:

·         Σταθερήκινητή τηλεφωνία και Internet (Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet-Nova)

·         Ηλεκτρισμό (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Protergia, Elpedison, Watt & Volt, Green, ΖeniΘ, NRG, KEN, Volterra, Volton)

·         Φυσικό αέριο (ΖeniΘ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ΕΛΙΝ, ΕΦΑ Ενεργειακή)

·         Ύδρευση  (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και δεκάδες ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα)

·         Συνδρομητική τηλεόραση (NOVA, Cosmote TV)

·         Ασφάλειες

·         Οφειλές δημοσίου

Επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταφορές χρημάτων μέσα σε λίγα λεπτά σε ένα από τα χιλιάδες πιστοποιημένα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Στο ΥouΤube η μετάδοση κληρώσεων

Οι κληρώσεις των παιχνιδιών ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ και ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ μεταδίδονται από εχθές ζωντανά, αποκλειστικά μέσω του καναλιού του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Απαντήσεις για ερωτήματα σχετικά με τα παιχνίδια ΟΠΑΠ μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.