Επικαιρότητα

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 12:39

ΔΡΑΣΗ ΙΕΡΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!

Τα Ευχοστολίδια αγκαλιάζουν και εφέτος χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη

– Η Ελένη Μενεγάκη στηρίζει την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ που χαρίζει παιδικά χαμόγελα

 

Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια από όλη την Ελλάδα ενώνουν και εφέτος τις δυνάμεις τους για να χαρίσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτές τις γιορτές, με τη βοήθεια όλων μας θα γίνουν πραγματικότητα χιλιάδες χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα Παιδικά Χωριά SOS και την ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκπλήρωση των ευχών έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» και της ιστοσελίδας www.euxostolidia.gr.

Στη δράση προσφοράς και αγάπης του ΟΠΑΠ για τα παιδιά συμμετέχει και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία μας παρακινεί όλους να πάρουμε μέρος στα Ευχοστολίδια.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Πώς θα χαρίσουμε Ευχοστολίδια

Η συμμετοχή στη δράση Ευχοστολίδια εφέτος γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και online καταστημάτων. Στην εκπλήρωση των παιδικών ευχών μπορούμε να συμβάλουμε όλοι, από το σπίτι, χρησιμοποιώντας υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή tablet. Αρκεί να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα www.euxostolidia.gr ή να κατεβάσουμε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», όπου θα βρούμε τις ζωγραφιές, στις οποίες τα παιδιά έχουν αποτυπώσει τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα.

Τα δώρα που ζητούν τα παιδιά είναι προσιτά σε όλους και για να κάνουμε πραγματικότητα μία ή περισσότερες ζωγραφιές-ευχές, πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής απλά βήματα:

• Επιλέγουμε την παιδική ζωγραφιά-ευχή που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε

• Αγοράζουμε διαδικτυακά το δώρο που ανταποκρίνεται στην ευχή

• Στέλνουμε τη δική μας ευχή στο παιδί που θα λάβει το δώρο

Για την πραγματοποίηση της ευχής και την αγορά του δώρου, μεταφερόμαστε σε συνεργαζόμενα e-shops. Επιπλέον, όσοι συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία Ευχοστολίδια έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε την αυθεντική ζωγραφιά κάθε ευχής που πραγματοποιούμε, για να θυμόμαστε τη σημαντική μας προσφορά.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 12:09

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Η εφημερίδα FAZ υμνεί την Ελλάδα
ότι δείχνει τον καλύτερο εαυτό της

 

«Υπό τον νέο πρωθυπουργό η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της» γράφει σε σχόλιό της για το ελληνικό σχέδιο αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Μάλιστα η FAZ παρατηρεί πως «η ελληνική κυβέρνηση μόλις παρουσίασε τα σχέδιά της για τη χρήση των πόρων από το σχεδιαζόμενο ευρωπαϊκό Ταμείο, την ώρα που η Ρώμη βρίσκεται ακόμη στη χάραξη γενικών γραμμών. Aκόμη πιο σημαντικό από την ταχύτητα είναι το γεγονός ότι το σχέδιο της Αθήνας είναι οικονομικά υγιές και αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες αδυναμίες της χώρας: το χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, την ανάγκη αναπλήρωσης των κενών στην ψηφιοποίηση και την έλλειψη υποδομών για πράσινες επενδύσεις. Έτσι τα σχέδια της Αθήνας δεν βοηθούν μόνο στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει και από τη δική της εθνική κρίση, κυρίως επειδή σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτή τη φορά οι κυβερνώντες πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις. Με το σχέδιό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να γίνει πρότυπο στην ΕΕ. Μπροστά στο πρόγραμμά του οι αμφισβητίες δύσκολα μπορούν να αρνηθούν το νόημα του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Μητσοτάκης θα μπορούσε ωστόσο να το παρουσιάσει στην Ευρώπη ακόμη καλύτερα».

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 11:55

ΠΡΩΤΑ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ!

Το δόγμα Μπάιντεν,
και μετά η επιστροφή των ΗΠΑ
στις Δημοκρατικές Αρχές της!

 

Στην πρώτη του συνέντευξη ξεκαθάρισε
ότι δεν θα είναι 3η θητεία Ομπάμα
αλλά η άλλη Αμερική
άλλων δύσκολων καιρών

 

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την επικράτησή τους στις αμερικανικές εκλογές 2020 έδωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ παραχώρησε συνέντευξη στο NBC, στην οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η θητεία του δεν θα είναι μια «τρίτη θητεία του Ομπάμα» και υποσχέθηκε πως θα εκπροσωπήσει όλους τους Αμερικανούς ψηφοφόρους. Μιλώντας στην εκπομπή του Λέστερ Χολτ, ο Μπάιντεν είπε πως στη θητεία του καλείται να λύσει πρωτόγνωρες προκλήσεις, ενώ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα προσπαθήσει να συνεχίσει τον ρόλο που έπαιξε ο Ομπάμα όσο ήταν πρόεδρος και ο ίδιος αντιπρόεδρος της χώρας.

«Τι λέτε σε αυτούς που αναρωτιούνται αν θα προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια τρίτη θητεία του Ομπάμα;», ήταν η ερώτηση του παρουσιαστή, με τον Μπάιντεν να απαντά: «Δεν είναι μια τρίτη θητεία του Ομπάμα. Αντιμετωπίζουμε έναν διαφορετικό κόσμο απ’ ό,τι αντιμετώπισε η διοίκηση Ομπάμα-Μπάιντεν. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αλλάξει το τοπίο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπάιντεν, όπως και στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του ως προέδρου, έστειλε ένα μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολίτες, δείχνοντας πως θέλει να μειωθεί ο διχασμός στον οποίο έχουν πέσει οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τραμπ.

«Η διοίκησή μας θα εκπροσωπήσει όλο το φάσμα των Αμερικανών πολιτών, αλλά και του Δημοκρατικού κόμματος. Θέλω η χώρα να είναι ενωμένη», είπε και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διορίσει Ρεπουμπλικάνο που ψήφισε τον Τραμπ, αν κρίνει πως είναι αναγκαίο.
Μπάιντεν: Δεν θα κυνηγήσω νομικά τον Τραμπ

Ακόμη, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «το τμήμα δικαιοσύνης ως όχημά μου» για να κάνει έρευνες για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του, παρά την πίεση ορισμένων Δημοκρατικών να έρθει στην επιφάνεια η οικονομική κατάσταση του Τραμπ, ο οποίος εσκεμμένα αποκρύπτει τις φορολογικές του δηλώσεις.

«Υπάρχουν έρευνες που είναι σε εξέλιξη απ’ όσο γνωρίζω. Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ ή θέλω να κάνω σχετικά με αυτό», ανέφερε ο Μπάιντεν και εξέφρασε την επιδίωξή του για μια «προοδευτική ατζέντα» επί της προεδρίας του.

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των πρώτων συνεργατών του στην κυβέρνηση, ο νέος πρόεδρος της χώρας ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και τους Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, δύο από τους «αντιπάλους» του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές. «Τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού. Αλλά το να πάρουμε κάποιον από τη Γερουσία στον Λευκό Οίκο είναι δύσκολη απόφαση», σχολίασε.

Οσον αφορά το ζήτημα της μεταβίβασης της εξουσίας, ο Μπάιντεν ανέφερε πως ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με την διοίκηση Τραμπ για το ζήτημα της πανδημίας και του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Ηδη εργαζόμαστε με καθημερινά μίτινγκ. Συνεργαζόμαστε με την ομάδα Covid στον Λευκό Οίκο», ανέφερε. Οσον αφορά το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» που είχε σαν μότο ο Τραμπ, ο Μπάιντεν απάντησε πως «περισσότερο σήμαινε η Αμερική μόνη της. Είμαστε έτοιμοι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο, όχι να υποχωρήσουμε από αυτόν. H Αμερική επέστρεψε».

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 11:50

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

2.150.000 ευρώ μοιράζει την Πέμπτη το Τζόκερ

 

Τζακ ποτ είχαμε στην κλήρωση του Τζοκερ που μοίραζε στην πρώτη κατηγορια 2 εκ.

Οι τυχεροί αριθμοί στη κλήρωση Τζόκερ είναι οι εξής: 44, 2, 10, 9, 13 και Τζόκερ ο αριθμός 18.

Στην πρώτη κατηγορία δεν βρέθηκε τυχερό δελτίο ενώ στη δεύτερη υπήρξαν τέσσερις επιτυχίες που κερδίζουν από 57.090 ευρώ.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 20:08

ΑΝΙΚΑΝΟΣ Η ΙΚΑΝΟΣ ; 

Ένας Υπουργός Περιβάλλοντος
προσβάλλει το περιβάλλον…
 
Μπλοκάρει ένα χρόνο
ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
του άλλοτε φημισμένου
Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας
 
Δίπλα  του η Αγιά Σοφιά
το έργο «ουράνιο θαύμα»
το γήπεδο-μνημείο της ΑΕΚ
που θέλει να περιβάλλεται
σαν κόσμημα με «καταπράσινο στόλισμα»

 

Ένας Υπουργός Περιβάλλοντος

με την υψηλότονη ρητορική

μεγάλων φιλοδοξιών…

Δείχνει, ότι είναι ΕΚΤΟΣ,

από το πραγματικό περιβάλλον της Νέας Φιλαδέλφειας.

Είναι εκτός, και που;

Εκεί που υψώνεται –και ολοκληρώνεται- ένα έργο, «ουράνιο θαύμα»!

Ένα, γήπεδο-μνημείο της ΑΕΚ

Ένα, διάσημο όνομα:

ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ !!!

Δείχνει, σαν να είναι το ίδιο με τον Υπουργό

της πρώην κυβέρνησης…

που καθυστέρησε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

το σημερινό αριστούργημα που αγγίζει τον ουρανό !

Δείχνει, μόνος του…

ότι κάτι κρύβει που του κρατάει ακίνητο το χέρι να υπογράψει!..

Ένα χρόνο, και αυτός, καθυστερεί την αναγέννηση

γύρω από την Αγιά-Σοφιά

Του κάποτε απειρόκαλου Άλσους.

Καθυστερεί εντυπωσιακές παρεμβάσεις.

Που θα προσφέρουν ανέσεις στους πολίτες.

Και κυρίως, μια καταπράσινη περιοχή.

Που θα χαίρονται οι κάτοικοι και ο πληθυσμός επισκεπτών.

Όπως, συνέβαινε στις πριν δεκαετίες.

Και το ερώτημα.

Γιατί καθυστερεί ένα χρόνο μία υποχρέωση του;

Τι τον κρατάει;  Τι κρύβει;

Και τι δεν λέει;

Περιμένω, άμεση απάντηση.

Τι συμβαίνει; Αφασία ή δόλος;

Αλλιώς, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ

Η αφύσικη και προκλητική συμπεριφορά του.

Δείχνει, ένα αντίγραφο

του πρώην κατευθυνόμενου δημαρχάκου.

Το κάποιο ανθρωπάκι.

Του έχει πει κανένας

για το ΜΑΝΙΑΚΟ ΜΙΣΟΣ να μην φτιάξει γήπεδο η ΑΕΚ.

Είναι πρόκληση …

Ένας Υπουργός περιβάλλοντος

να πληγώνει το περιβάλλον.

Να μπλοκάρει την αναγέννηση

μιας νέας πανέμορφης Νέας Φιλαδέλφειας.

Που δεκαετίες, χάρις στην ΑΕΚ το όνομά της

ζει την παγκόσμια αναγνώριση.

Τέλος χρόνου, ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ !!!

απελευθέρωσε την περιοχή.

Διαφορετικά, θα ακούς συνθήματα

που δεν θα σου αρέσουν.

Διάλεξε, ικανός ή ανίκανος;

Αφασία ή δόλος;

 

 

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 12:29

“ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ, Η ΕΛΛΑΔΑ”!!!

Στο εξώφυλλο ελβετικού περιοδικού
που δημοσίευσε
μια διεθνή έρευνα!!!

 

Καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το 2021, αφήνοντας πίσω μια δύσκολη και περίεργη χρονιά, το περιοδικό Monocle κοιτάζει πίσω και στην ετήσια έρευνα της Soft Power αξιολογεί ποιες χώρες «πέταξαν ψηλά». Ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η ελληνική σημαία «κυματίζει», κυριαρχώντας στο εξώφυλλο του ελβετικού περιοδικού το οποίο τιτλοφορείται ως οι «Σούπερ Σταρ της Soft Power», αναφερόμενο στην έρευνα. «Ποιο έθνος είναι στην πρώτη γραμμή;», «ποια κράτη χάνουν δυνάμεις;» και «ποιες χώρες είναι αγχωμένες;». Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει το περιοδικό.
Η Ελλάδα στο εξώφυλλο του περιοδικό Monocle

«Αποκαλύπτουμε τις χώρες που είναι πρεσβευτές του πολιτισμού, τις διπλωματικές αποστολές, ικανές να επικοινωνούν μηνύματα και έχουν γευστικό φαγητό, τα οποία τους επιτρέπουν να πετάξουν ψηλά καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα χρονιά».

Το περιοδικό Monocle ιδρύθηκε από τον Τάιλερ Μπρουλέ, πρώην αρθρογράφο των FT και του Wallpaper. Πρόκειται για ένα περιοδικό που απευθύνεται στην elite του πλανήτη, έχει μεγάλη επιρροή και διαμορφώνει τάσεις.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 09:27

ΔΙΠΛΟ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ!

Δεν βρέθηκαν τυχερά δελτία στις δύο πρώτες κατηγορίες

Όλα τα λεφτά στην επόμενη κλήρωση!

 

Στην αποψινή κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ δεν βρέθηκαν τυχερά δελτία στις δύο πρώτες κατηγορίες.

Δείτε τους αριθμούς.

Διπλό τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ καθώς δεν βρέθηκαν τυχερά δελτία στις δύο πρώτες κατηγορίες.

Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα είναι οι εξής: 1, 11, 17, 32, 38

Τζόκερ ο αριθμός 14